יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 05 29 121400

הטילים נופלים והפרדסנים יוצרים

2 דק' קריאה

שיתוף:

נושא חשוב – שאני מקווה שיעלה על סדר היום הציבורי – תקציב משרד החקלאות הוא רע לחקלאים, רע לחקלאות ורע לביטחון המזון. לצערי הרב למשרד החקלאות יש בקושי כסף למשכורות של עובדי המשרד.

הדבר פוגש אותנו, החקלאים, בקשיים רבים – מינהלת ההשקעות ריקה, קיצוצים בביטוח קנ"ט, קיצוצים רבים בכל המחלקות ואחד הקיצוצים הכואבים – בשירותים להגנת הצומח ולביקורת.

מי שלא יודע השירותים להגנת הצומח, שעבודתם חשובה לחקלאים ולחקלאות – אחראים על תקציבים לביעור מזיקי הסגר (במקרה שלנו פסילת ההדר), משתתפים בפעילות ההדברה של זבוב הים התיכון, ביקורת בבתי אריזה ועוד.

נכון למועד כתיבת מילים אלו, למשרד החקלאות אין שום סעיף תקציבי שאמור לטפל בכל הנושאים החשובים שמניתי קודם.

זה אומר שכל עלות הדברת הזבובים ומזיקי ההסגר, נכון לימים אלו, תיפול על המגדלים, דבר שאף פעם לא היה ואני מקווה שלא יהיה. משרד החקלאות וביטחון המזון (האומנם?) תמיד תמך בהדברת הזבובים בכ-30% לפחות ובהדברת מזיק הסגר ב-100%. משנת 2026 הטיפול ימומן על חשבון המגדלים בניהול מועצת הצמחים (אני מחזק את ידי המועצה שיחד אנו פועלים רבות בנושאים הללו).

משרד החקלאות וביטחון המזון? בלי חקלאים אין חקלאות, בלי ביטחון ובלי וודאות לחקלאים אין חקלאות, והכי חשוב – בלי חקלאים וחקלאות אין ביטחון מזון בישראל. כולי תקווה שהמשרד ימצא כוחות לאגם תקציבים ולהשקיע אותם במקומות הנכונים.

החקלאים לא עוצרים

החודש האחרון טלטל את הנפש. בנוסף על המלחמה ברצועת עזה, שכמעט מדי יום אנחנו מקבלים הודעה מזעזעת ב-6 בבוקר על עוד ועוד אסונות של הרוגים ופצועים, ביום שישי לפנות בוקר (13.07.25) התעוררנו אזרחי מדינת ישראל לקול אזעקה ואף אחד לא הסביר לנו מה קורה. כבעלי מערכת ההפעלה 'אנדרואיד', קיבלנו שיש רעידת אדמה אבל לא הרגשנו דבר, כמובן שזו היתה טעות, הדבר יצר לחץ רב, עד אשר התבשרנו שמדינת ישראל פתחה מערכה באיראן.

ב-12 הימים הבאים כמעט כל אזרח במדינה רץ לממ"ד לפחות פעם אחת. היו נפילות של טילים על אזורי אוכלוסייה, הנזק היה רב. היה לחץ גדול של כל האוכלוסייה של איך כדאי להתנהל. המשק היה משותק, בתי הספר לא עבדו. מלחמה.

יחד עם זאת אנחנו החקלאים לא עוצרים. כל עוד לא יקשרו אותנו לכיסא, אנחנו נקום לעבודה כל יום לפני השמש. לנו יש תפקיד חשוב והוא לספק מזון לאזרחי מדינת ישראל, אנחנו נעבד את האדמה ונייצר את התוצרת הכי טובה וטרייה שיש.

באופן אישי, במשק, נטענו בין האזעקות חלקת מודל של זן חדש, פטנט של מכון וולקני – סער, מנדרינה מיוחדת וגדולה שתיקטף בדצמבר-ינואר. במח"ע נטעו בזמן, מטר מגדר הגבול וכך גם באזור מושב שובה. הכל תוך כדי הלחימה כי החקלאות לא עוצרת – היא יוצרת. לשמחתי, החקלאים דאגו לעובדים הזרים – נתנו להם ביטחון ועל ידי כך לא נוצרה היסטריה של נטישת עובדים.

אני מבקש לשבח את כל לוחמי האוויר והצוות הטכני – עבדתם בצורה מדהימה, אני מאמין ש-12 ימי הלחימה העצימה הזו ייזכרו ויסופרו עוד ימים רבים.

עם זאת, הלחימה בעזה עדין ממשיכה ואני מבקש לחזק את כל החיילים וכוחות הביטחון שעובדים ימים כלילות כדי שהאיומים הרבים על המדינה הקטנה שלנו יחוסלו. מאחל לכם לחזור בשלום.

אני מקווה שהשיחות על הפסקת האש ישאו פרי ונראה מהר את כל החטופים, חוזרים אלינו הביתה לחיבוק של עם ישראל.

תעשו אהבה ותפיצו שלום ומעשים טובים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיחה עם שלומית ציוני, מנהלת השירותים להגנת הצומח ולביקורת ועם ד”ר דנה יחילצ’יק מנהלת האגף לאבטחת בריאות הצמח *תמונה ראשית: שלומית ציוני. צילום: סיון שחור לע"מ החקלאות הישראלית, על פירותיה וגידוליה המגוונים, היא עמוד
4 דק' קריאה
הנחיות לעונה ממדריכי ההדרים: יוסי גרינברג, יעקב הרצנו, שוקי קנוניץ', שלום שמואלי, דניאל קלוסקי, יחזקאל הראש, עמירם לוי שקד, נוה הרצנו-גל, שחם מגידיש וניצן רוטמן תחום הדרים, אגף פירות, שה"מ, משרד החקלאות וביטחון המזון
27 דק' קריאה
צוות פרדס מושבי הנגב ויעל לוי, רכז הפרדס של קיבוץ גונן, נבחרו לפרדסנים המצטיינים של מועצת הצמחים לשנת 2025 * ד"ר ערן רווה, ממכון וולקני נבחר לחוקר המצטיין של הענף לשנת 2025 *תמונה ראשית:
4 דק' קריאה
מבוא נתוני פתיחת העונה לא היו טובים. האשכוליות הבכירות שלנו מצאו ביצוא שוק מלא ומחירים נמוכים יחסית. תחזית היבולים של מתחרינו בקליפים (מרוקו) היתה גבוהה יותר. בנוסף, תחילת העונה התאפיינה בשערי מטבע פחות טובים
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן