יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 05 29 121400

הטילים נופלים והפרדסנים יוצרים

2 דק' קריאה

שיתוף:

נושא חשוב – שאני מקווה שיעלה על סדר היום הציבורי – תקציב משרד החקלאות הוא רע לחקלאים, רע לחקלאות ורע לביטחון המזון. לצערי הרב למשרד החקלאות יש בקושי כסף למשכורות של עובדי המשרד.

הדבר פוגש אותנו, החקלאים, בקשיים רבים – מינהלת ההשקעות ריקה, קיצוצים בביטוח קנ"ט, קיצוצים רבים בכל המחלקות ואחד הקיצוצים הכואבים – בשירותים להגנת הצומח ולביקורת.

מי שלא יודע השירותים להגנת הצומח, שעבודתם חשובה לחקלאים ולחקלאות – אחראים על תקציבים לביעור מזיקי הסגר (במקרה שלנו פסילת ההדר), משתתפים בפעילות ההדברה של זבוב הים התיכון, ביקורת בבתי אריזה ועוד.

נכון למועד כתיבת מילים אלו, למשרד החקלאות אין שום סעיף תקציבי שאמור לטפל בכל הנושאים החשובים שמניתי קודם.

זה אומר שכל עלות הדברת הזבובים ומזיקי ההסגר, נכון לימים אלו, תיפול על המגדלים, דבר שאף פעם לא היה ואני מקווה שלא יהיה. משרד החקלאות וביטחון המזון (האומנם?) תמיד תמך בהדברת הזבובים בכ-30% לפחות ובהדברת מזיק הסגר ב-100%. משנת 2026 הטיפול ימומן על חשבון המגדלים בניהול מועצת הצמחים (אני מחזק את ידי המועצה שיחד אנו פועלים רבות בנושאים הללו).

משרד החקלאות וביטחון המזון? בלי חקלאים אין חקלאות, בלי ביטחון ובלי וודאות לחקלאים אין חקלאות, והכי חשוב – בלי חקלאים וחקלאות אין ביטחון מזון בישראל. כולי תקווה שהמשרד ימצא כוחות לאגם תקציבים ולהשקיע אותם במקומות הנכונים.

החקלאים לא עוצרים

החודש האחרון טלטל את הנפש. בנוסף על המלחמה ברצועת עזה, שכמעט מדי יום אנחנו מקבלים הודעה מזעזעת ב-6 בבוקר על עוד ועוד אסונות של הרוגים ופצועים, ביום שישי לפנות בוקר (13.07.25) התעוררנו אזרחי מדינת ישראל לקול אזעקה ואף אחד לא הסביר לנו מה קורה. כבעלי מערכת ההפעלה 'אנדרואיד', קיבלנו שיש רעידת אדמה אבל לא הרגשנו דבר, כמובן שזו היתה טעות, הדבר יצר לחץ רב, עד אשר התבשרנו שמדינת ישראל פתחה מערכה באיראן.

ב-12 הימים הבאים כמעט כל אזרח במדינה רץ לממ"ד לפחות פעם אחת. היו נפילות של טילים על אזורי אוכלוסייה, הנזק היה רב. היה לחץ גדול של כל האוכלוסייה של איך כדאי להתנהל. המשק היה משותק, בתי הספר לא עבדו. מלחמה.

יחד עם זאת אנחנו החקלאים לא עוצרים. כל עוד לא יקשרו אותנו לכיסא, אנחנו נקום לעבודה כל יום לפני השמש. לנו יש תפקיד חשוב והוא לספק מזון לאזרחי מדינת ישראל, אנחנו נעבד את האדמה ונייצר את התוצרת הכי טובה וטרייה שיש.

באופן אישי, במשק, נטענו בין האזעקות חלקת מודל של זן חדש, פטנט של מכון וולקני – סער, מנדרינה מיוחדת וגדולה שתיקטף בדצמבר-ינואר. במח"ע נטעו בזמן, מטר מגדר הגבול וכך גם באזור מושב שובה. הכל תוך כדי הלחימה כי החקלאות לא עוצרת – היא יוצרת. לשמחתי, החקלאים דאגו לעובדים הזרים – נתנו להם ביטחון ועל ידי כך לא נוצרה היסטריה של נטישת עובדים.

אני מבקש לשבח את כל לוחמי האוויר והצוות הטכני – עבדתם בצורה מדהימה, אני מאמין ש-12 ימי הלחימה העצימה הזו ייזכרו ויסופרו עוד ימים רבים.

עם זאת, הלחימה בעזה עדין ממשיכה ואני מבקש לחזק את כל החיילים וכוחות הביטחון שעובדים ימים כלילות כדי שהאיומים הרבים על המדינה הקטנה שלנו יחוסלו. מאחל לכם לחזור בשלום.

אני מקווה שהשיחות על הפסקת האש ישאו פרי ונראה מהר את כל החטופים, חוזרים אלינו הביתה לחיבוק של עם ישראל.

תעשו אהבה ותפיצו שלום ומעשים טובים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ברושי: "מדי שנה מוזרמים לים מיליוני מ"ק של מי קולחים, בשעה שהחקלאות נאבקת על כל טיפה ומטעים נעקרים, בעיקר בצפון"  ארגון "מים לישראל", המייצג את ספקי וצרכני מים לחקלאות במגזר הכפרי, דורש להקים ועדת
< 1 דק' קריאה
הוא בן 87, פניו חרוצי קמטים אך עיניו צעירות וזיכרונותיו חדים כתער, את כל השתלשלות חייו הוא זוכר כאילו היה זה אתמול * סיפורו של משה אביטלי, בן למשפחת פולוביאן שעלתה ארצה לישראל מפרס,
8 דק' קריאה
על פני שישה דונם מגדל יאיר דינר מפרי-גן 180 זני פלפל חריף מכל רחבי העולם ואף מייצר מוצרים נלווים למאכלים, על טהרת הפלפלים החריפים: ממרחים, ריבות, רטבים וגם שוקולד פרלין דובאי חריף, שאשתו מלי
10 דק' קריאה
הסיפורים על פסילת צוואה נראים תמיד כמשהו שקורה רק רחוק־רחוק, מעבר לים, אולי באלסקה. אבל בטח שלא במעגל המשפחתי הקרוב אלינו. מחשבה שבעקבותיה נברא סלוגן ישראלי ידוע: "לנו זה לא יקרה!"  ככה עד שזה
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן