יבול שיא
הרפת והחלב
הצדעה לחקלאים וליצרני החלב

הצדעה לחקלאים וליצרני החלב

2 דק' קריאה

שיתוף:

הצדעה לחקלאים וליצרני החלב, שהמשיכו בעבודתם גם בימים הקשים שעברו עלינו, מול נגיף הקורונה ובימי "שומר החומות". הם אלו שיאפשרו בעתיד להתמודד עם כל תרחיש קיצון, חיצוני ופנימי, מתוך מחויבות שלעולם לא יחסר מזון בישראל

בשוך הקרבות בשנה וחצי האחרונות חשוב שנצדיע לחקלאים וליצרני החלב בישראל. אותם גיבורים, שהמשיכו בעיבוד האדמה ובחליבה מבוקר ועד לילה למרות נגיף הקורונה המתעתע, שידעו להיות שם במשקים גם תחת איומי הרקטות, הקסאמים, הפצמ"רים וההצתות.

מעטים הם אנשי המקצוע בארץ שלנו, שעבורם שליחות ציונית היא דרך חיים ועבודה. שליחות אשר מנצחת כל סיכון או איום, בשם ההגנה והדאגה לביטחון המזון של אזרחי ישראל. למרות הקשיים העצומים אספקת התוצרת החקלאית והחלב לא נעצרו ולו לרגע. 

בשקט, בצנעה, הם יצאו למשקים והתמודדו בגבורה עם המצב. גם אל מול הצתת המתבן ברביבים, גם אל מול הרקטה שנחתה בכרמיה, גם אל מול הפגיעות בנחל עוז, או במושב גינתון כתוצאה מהפרעות בעיר הסמוכה לוד, השמיים הסוערים והרחובות השסועים לא הרתיעו אותם לעשות את מה שהם עושים הכי טוב בכל יום. 

לפעילות שלהם נלוותה עצימות תקשורתית, שאיננה מובנית מאליה. החקלאים זכו למעמד ולכבוד הראוי להם בפני כל הציבורי הישראלי.

יאיר בלברמן מניר יצחק, אדי פולנסקי מאור הנר ושורה של חקלאים ערכיים, מלחי הארץ, היו באולפני הטלוויזיה והרדיו, השמיעו את הקולות של כולנו, את התפקיד והחשיבות של חקלאי ישראל בראיה לאומית, כלכלית וחברתית. 

היה לי גם הכבוד לייצג את כל הגיבורים שלנו בבית הנשיא, בטקס חגיגי לרגל חג השבועות, בעיצומם של ימי הלחימה. בהשתתפות חברים יקרים נוספים ממשק החלב הצגתי בפני כבוד הנשיא, מר ראובן ריבלין, את נקודות האור של החקלאות הציונית בימים של חושך.

העבודה אשר מתקיימת בכל עת ותנאי בכדי לספק את ביטחון המזון של אזרחי ישראל, פשוט ככה. אך לא רק. 

כולנו יודעים שבכדי לגרש את החושך אין עלינו להילחם בו, אלא לחזק את האור. והאור שלנו ממשיך ובוהק גם בשדה החברתי, לנוכח הגעת הפילוג והניכור בחברה בישראל לשיאים שליליים חסרי תקדים.

למשל, במעבדה המרכזית של התאחדות יצרני החלב, שבה עובדים כמשפחה אחת אחמד ואללא, אירנה, וטטאינה, רווית חן ושירלי. אוכלים צהריים ביחד, מספרים על הילדים, נהנים וצוחקים כמו בני אדם נורמליים, אפילו שהמילה הזו נשמעת ממש לא.

אבל תדעו לכם שכן – יש חיים נורמליים והם במעבדת האיכות, בשדות, במשקי החלב, בחלקות האדמה הטובות והיפות שחקלאי ישראל כל-כך מחוברים אליהן. 

אנשים ערכיים אלו גם התגייסו לתמוך בכ-130 משפחות חרדיות, בעקבות האסון במירון. ברצף האירועים האסון הנורא נראה כמו עבר רחוק, אך הוא קרה אך לפני כחודש וכולנו שיקפנו בפני כל החברה בישראל את ערכי השותפות, הערבות הדדית והסולידריות.

היינו שם כאחים לאחים, המחלבות, החברים, איגוד התעשייה הקיבוצית, החממה בעין שמר ועוד לא מעט אנשים טובים. 

יש לא מעט אור במדינתנו האהובה, שעלינו להגבירו דווקא עכשיו, ודווקא דרך החקלאים שלנו. זה הזמן שעל המדינה להפיק לקחים וללמוד משהו אחד מרכזי מהמשברים האחרונים שחווינו: די לנו במציאות הישראלית המורכבת והרגישה, בכדי להבין שאין תחליף לחיזוק היצרנים שלנו ולעידוד התוצרת המקומית המשובחת כיעד לאומי, התיישבותי וכלכלי.

חקלאים ויצרני חלב חזקים, בעלי חוסן קהילתי, יאפשרו בעתיד להתמודד עם כל תרחיש קיצון, חיצוני ופנימי, מתוך מחויבות חסרת פשרות שלעולם לא יחסר מזון בישראל, ותמיד-תמיד הם ישמשו כמגדלור ערכי בפסיפס החברתי.  

כולי תקווה כי נלמד וניישם את הלקחים ממכלול המשברים שמלווים אותנו. נכיר ונוקיר את הטוב, היפה והערכי שבחקלאות הישראלית, לא רק כעת – אלא כל השנה.

הצדעה לחקלאים וליצרני החלב, הכותב הוא מנכ"ל התאחדות יצרני החלב בישראל, ליאור שמחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן