יבול שיא
הרפת והחלב
זן חדש אגס עדן

זן חדש של אגס ישראלי – עדן

2 דק' קריאה

שיתוף:

אגס העתיד בטעם גן עדן זן חדש של אגס ישראלי ושמו 'עדן' יוצג בוועידת ארגון מגדלי הפירות במרץ 2020

זן אגס חדש פותח במשך 12 שנים ב"משתלות בן דור" ביסוד המעלה ושמו 'עדן.' בשנה הבאה כבר ישווק האגס באופן מסחרי בשווקים בישראל ובעולם. זן האגס החדש, עדן, והמחקר לפיתוחו יוצגו ב'וועידת ארגון מגדלי הפירות' שתתקיים בחודש מרץ 2020 במרכז מירב בחוף הכרמל ותעסוק בנושאים הקריטיים הניצבים בראש סדר היום של ענף הפירות, כמו גם בחדשנות בחקלאות.

עדן: זן חדש של אגס ישראלי

ספי בן דור חקלאי ותיק, דור חמישי במושבה הגלילית יסוד המעלה בעמק החולה ובעל המשתלה, על שמו רשומים פיתוחים וזנים חדשים רבים של פירות המשווקים ברחבי העולם, אומר: "ה"עדן" הינו הכלאה בין אגס אסיאני מזן 'נאשי' ואגס אירופאי, המשלב בהצלחה בין המרקם הקריספי והטעם המתוק של האגס האסיאני  לבין המראה המאוזן והיפה של האגס האירופאי.

צבעו של אגס 'עדן' ירקרק זהוב מנומש (תכונה שקיבל מאגס הנאשי) ויש לו "לחי" סמוקה וורדרדה. יתרונו של זן העדן בטעמו המתוק והמשובח ובחיי המדף הארוכים שלו.

בפרי עמיד וניתן לאחסנו בקירור למשך שנה שלמה, מה שהופך אותו זמין לרכישה לאורך כל עונות השנה," אומר בן דור ומוסיף: "אגס ה'עדן' הנו זן ידידותי מאוד גם עבור החקלאי המגדל, שכן הוא עמיד בפני סוגי מחלות הנפוצות בזני אגס אחרים ומביא תשואה יפה למגדלים, בשל פריון עץ גבוה.

כל עץ יחיד מסוגל להצמיח פירות רבים. סגולותיו אלו הפכו את אגס ה'עדן' למבוקש מאוד על ידי מגדלים ברחבי העולם, אליהם נשלחים השתילים בימים אלו ממש. אין ספק כי זהו אגס העתיד, שיהפוך בשנים הבאות למוביל מבין שלל הזנים בשל איכותו, יופיו ועמידותו"

אגס עדן על העץ
אגס עדן על העץ

בן דור, העוסק במחקר ובפיתוח פירות מזה 40 שנה באמצעות הכלאות וסלקציה, פיתח את זן ה'עדן' במשך 12 שנה בחלקות המחקר, עד שהיה מרוצה מהתוצאות המושלמות של האגס.

כשהמוצר המוגמר בידיו החל להציגו בתערוכות חקלאיות באירופה, בארה"ב ובמזרח הרחוק. שם גרף הפרי הצלחה רבה כשכולם התאהבו במראהו, מרקמו ומתיקותו והתעניינו היכן ניתן לרכוש שתילים לגידולו.

כיום נטועים 75 דונם של האגס החדש בעין זיוון בצפון רמת הגולן ו-35 דונם נטועים בעמק החולה, סה"כ: 110 דונם. השנה יינטעו 50 דונם נוספים.

השתילים של בן דור נשלחים עתה, עם תחילת שנת 2020 למגדלים בספרד, צרפת, איטליה, טוניסיה, אלג'יריה, יוון, מצרים וארצות נוספות.

 ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות

ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, שיבח את המחקר, ההתמדה והיצירתיות שהושקעו בפיתוח זן האגס החדש, המיטיב הן עם החקלאים והן עם הצרכנים וציין לטובה את תרומתו המבורכת של בן דור למינוף התוצרת החקלאית הישראלית בארץ ובעולם.

"החקלאות הישראלית ממשיכה להוות מקור גאווה למדינה, בשל החדשנות וההישגים המרשימים בכל תחומי החקלאות, בהם: פיתוח שיטות השקיה, הפקת יבולי שיא באיכות גבוהה, חיי מדף ארוכים לתוצרת, אקלום, פיתוח והתאמת גידולים חדשים, קידום נושאי איכות הסביבה ועוד.

יש להמשיך להשקיע במחקר ובפיתוח חקלאי כדי שנוסיף להיות רלוונטיים, מובילים ופורצי דרך ולאפשר לתוצרת החקלאית המשובחת מישראל, להתחרות בהצלחה עם יבולים ממדינות אחרות בשוק העולמי."

בשנה הבאה יחל השיווק המסחרי של הפרי בארץ, על ידי פירות "בראשית"  ו"פירות בן דור". מחיר האגס יקבע בעונה הבאה, על פי הביקוש בשוק.

המחקר לפיתוח זן העדן, ופיתוחים נוספים, יוצגו בוועידת ארגון מגדלי הפירות, שתתקיים בחודש מרץ 2020 במרכז מירב בחוף הכרמל. הוועידה תעסוק בנושאים הקריטיים הניצבים בראש סדר היום של ענף הפירות ובחדשנות בחקלאות.

חקלאות בישראל: משאל מקיף בקרב המגזר החקלאי על כל רבדיו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן