יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 11 05 131855

יורה זה לא רק גשם ראשון בעונה

2 דק' קריאה

שיתוף:

בן אנוש יחיד בישראל נקרא עם לידתו בשם הגשם הראשון של עונת החורף. זה יורה ארצי, שנולד לפני 95 שנה בירושלים, בבוקרו של יום גשם ראשון בעונה והוריו החליטו לקרוא לו בשמו של הגשם הראשון.

יורה ארצי, אגרונום בהכשרתו, נמנה יותר משלושים שנה עם בכירי העובדים במשרד החקלאות. בתפקידו הבכיר ביותר היה קמ"ט (קצין מטה) לענייני חקלאות באזור יהודה ושומרון. הוא ידע את השפה הערבית על בוריה ובעבודתו זו הגיש סיוע והדרכה חקלאית לפלשתינים בערי הגדה.

אור לשבת 30 בספטמבר 2023 החזיר יורה ארצי את נשמתו לבורא עולם, עת נפטר בן 95 בביתו במושב בית עובד, והובא למנוחת עולמים למחרת בבית העלמין בנס ציונה, הסמוכה למושב.

יורה ארצי השאיר אחריו את רעייתו, רחל (88), שגם לה סיפור חיים מיוחד עליו נספר בהמשך, וכן שני בנים ושתי בנות.

יפרח ארצי, בן 52, סיפר במהלך ימי השבעה כי כילד "אבא לקח אותי לסיורים נרחבים בערים פלשתינאיות. הייתי כמה פעמים בשכם, בטול כרם, ביריחו וגם בישוב היהודי בית אל".

מסכת חייו של יורה ארצי שזורה אירועים דרמטיים: בשנת העצמאות למדינת ישראל נלחם בקרב על משלט 86 ליד קיבוץ נירים (היום בעוטף עזה) ונשבה בידי חיילים מצרים.

מספר יפרח ארצי: "הסוהרים בבית הכלא המצרי רבו ביניהם מי ישמור על החייל הישראלי. אבא לימד אותם קרוא וכתוב והם הפכו לחברים שלו".

יורה ארצי הוחזר לישראל בעסקת שבויים אחרי ארבעה חודשים בכלא המצרי.

בשנת 1956 יצא יורה ארצי לאיראן, כשליח של חברת תה"ל (תכנון המים לישראל) ושימש כמדריך חקלאי בקזווין, שם שהה 3 שנים עם משפחתו.

יפרח ארצי מגלה לנו שאמו, רחל, נולדה בביירות, בירת לבנון, ובתקופת בגרותה, ברחה מהבית בצוותא עם חברותיה; עלו על סירה ושטו עשר שעות עד ראש הנקרה. משם הגיעה לקיבוץ עין חרוד והצטרפה לתנועת נוער. מסתבר שיורה ארצי היה מדריך חקלאי בקיבוץ עין חרוד ושם הכיר את רעייתו.

בבית עובד, מושב מגוריו, גידל יורה ארצי את הצמח גת על שטח של שמונה דונם וכן פקאן, זיתים ופרדס מניב.

ליורה ורחל ארצי שני בנים ושתי בנות: רימון (69), בעל חווה חקלאית בכפר רות ולו שותף פלשתינאי שפעיל עימו בחווה שלושים שנה. סמדר (64), אורנה (62) ויפרח (52), וארבעה עשר נכדים ועשרים נינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן