יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 708732331

כלב לא קונים, כלב מאמצים!

2 דק' קריאה

שיתוף:

משרד החקלאות עולה בקמפיין לעידוד אימוץ אחראי של כלבים

ד"ר חן הניג, מנהלת אגף רווחת בעלי חיים במשרד החקלאות: "עשרות אלפי כלבים ננטשים מדי שנה, וממתינים בכלביות ברחבי הארץ לאימוץ. עם זאת, אנשים רבים מעדיפים כלבים מגזע מסוים, במקרים רבים, כמו שיש לידוען כזה או אחר, אבל בחיפושם אחר כזה, הם נותנים יד לתעשיית ההרבעה האכזרית שרואה בכלבים בובות ו"אביזרים". מטרתנו היא להעלות את המודעות לחשיבות האימוץ שעדיפה על פני קניית כלבים. חשוב לזכור, כל קנייה של כלב גזעי, מעודדת את פעילות בתי הגידול הפיראטיים ובאה על חשבון כלב אחר שנשאר חסר בית. רצינו להראות לציבור את המחיר האמיתי של רכישת גור מבית גידול פיראטי. הקמפיין החדש שלנו נועד להגביר את המודעות ולעודד את הציבור לא לתמוך בתעשייה זו. במקום, אנו מזמינים את הציבור לאמץ כלבים באופן אחראי מכלביות רשותיות או עמותות"

משרד החקלאות ופיתוח הכפר מעלה בימים אלה באמצעות לפ"מ (לשכת הפרסום הממשלתית) קמפיין הסברה בטלוויזיה ובדיגיטל לעידוד אימוץ אחראי של כלבים, במסר ברור – "כלב לא קונים – כלב מאמצים". הדגש בקמפיין הוא על אימוץ דרך כלביות עירוניות או עמותות במקום לעודד את תעשיית הרבעת הכלבים. הקמפיין שופך אור על "מאחורי הקלעים" של תעשיית ייצור כלבים גזעיים, שבמקרים רבים נעשית במחשכים, ללא תנאי מחייה בסיסיים, ותוך עבירה על חוק צער בעלי חיים ותקנותיו. הקמפיין מסביר לציבור את הנזק שנגרם לכלבים ולרווחתם בבתי הגידול הפיראטיים לייצור גורי כלבים גזעיים, ונועד להגביר את המודעות לסוגיה החמורה שפוגעת בכלבים, ובמקרים רבים גם במשפחה שרכשה כלב כזה. קנייה מבתי גידול כאלה מעודדת את המשך קיומם.

במשרד החקלאות בחרו לעשות שימוש בקמפיין בבובות ולא בכלבים אמיתיים. לדברי המשרד, "תמונה אחת שווה אלף מילים", לטוב ולרע. במקרים רבים, השיתוף של כלבים גזעיים בסרטים ופרסומות, מביא לעלייה בביקוש לכלבים מאותם גזעים, בלי קשר למסר או לתוכן של אותו סרט. גם תיעוד של המציאות הקשה בבתי גידול פירטיים, למשל תיעוד שנעשה במהלך אכיפת חוק צער בעלי חיים, הביא לגל של ביקוש לכלבלבים מאותם גזעים. לכן, לא ביססנו את הקמפיין על צילומי כלבים אמיתיים שנעשו בבתי גידול במהלך פעילות אכיפה ולא השתמשנו בכלבים חיים לצילום הקמפיין, אלא החלטנו על שימוש בבובות.

משרד החקלאות מקווה שהקמפיין החדש יהווה מקפצה לשינוי במודעות הציבורית לנושא חשוב זה. מודעות לסבל הרב שהכלבים עוברים בבתי הגידול הפירטיים ולמשמעויות הנלוות לרכישת כלבים ממקומות כאלה. עליה בביקוש גורמת להגדלת ההיצע ולהקמת בתי גידול נוספים, בחלקם למען בצע כסף בלבד. בבתי גידול כאלה אין הקפדה על בריאות ורווחת הכלבים ואל המשרד מגיעות פניות רבות של אנשים שרכשו כלב ונכוו- גילו שהכלב כלל אינו גזעי או שהוא סובל מבעיות התנהגותיות ובריאותיות שונות. הקמפיין מתוכנן להיות משודר במשך שבועיים במגוון פלטפורמות דיגיטליות לצד מקבצי הפרסומות בערוצים השונים.

קמפיין בפייסבוק: https://www.facebook.com/watch/?v=812660353794403

דף נחיתה: https://www.gov.il/he/Departments/Guides/informationresponsibleadoptiondogs

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאבק חסר תקדים בעמק חפר *תמונה ראשית: ד"ר גלית שאול, ראשת המועצה האזורית עמק חפר. צילום: שלומי אמסלם עמק חפר, אחד המרחבים הכפריים היפים והירוקים בישראל, עומד בימים אלה בפני איום חמור על עתידו.
3 דק' קריאה
המועצה האזורית גולן והשומר החדש נטעו היום ( ה׳) חורשה ביישוב רמת טראמפ שבגולן , כאות הוקרה לפעילותם הציונית רבת השנים של שלדון אדלסון ז״ל וד”ר מרים אדלסון, שהובילה להכרה ההיסטורית של נשיא ארצות
2 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ניר זמיר, ראש המועצה בני שמעון וג'יי פי. סינג, שגריר הודו בישראל באירוע. צילום: דנה שמח אירוע משותף לציון ט״ו בשבט ויוזמת “Ek Ped Maa Ke Naam” ("עץ על שם כל אם"),
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!