יבול שיא
הרפת והחלב
אבשלום וילן

כנס חרום בנושא מחירי המים לחקלאות

2 דק' קריאה

שיתוף:

אבשלום (אבו) וילן, "החקלאות שלנו בסכנה. משרד האוצר מנסה לבצע מחטף ולהעלות את מחירי המים לחקלאות בניגוד לחוק"  

משרד האוצר, באופן חד-צדדי וללא הידברות עם נציגי החקלאים, מנסה בימים אלה להעלות משמעותית את מחירי המים לחקלאות לחמש השנים הקרובות, החל מחודש יולי 2022.

המשמעות של צעד כזה היא פגיעה אנושה בחקלאים הישראלים ובחקלאות המקומית, עד כדי חיסול גידולים מסוימים.

ביום ראשון שעבר התקיים כנס מיוחד בנושא מחירי המים לחקלאות, אותו יזמו התאחדות חקלאי ישראל וארגון מים לישראל.

 אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, התבטא בחריפות נגד המהלך ואמר: "החקלאות שלנו בסכנה. המהלך החד-צדדי והבלתי חוקי שמנסה לקדם משרד האוצר ינחית מכת מוות על כ-60% ממשקי החקלאות הישראלית שלא יהיו מסוגלים לעמוד בכך – ויסגרו.

מדובר באיום משמעותי ואמיתי על החקלאות בארץ. מעבר לכך, מדובר גם במהלך שיגרום לאלפי חקלאים לאבד את פרנסתם ומקום עבודתם ויגדיל את מעגל דורשי העבודה בישראל  שמונה כבר כיום מאות אלפי אנשים בגלל השלכות משבר הקורונה.

הממשלה וגורמי המדינה צריכים לקבל החלטות תוך התחשבות גם בשיקולים משקיים-תעסוקתיים, ולא לגרום במישרין להגדלה ישירה של מעגל האבטלה במדינת ישראל.

זוהי לא פחות מהכרזת מלחמה נגד החקלאות הישראלית, ולא נסכים לשום הסכם שלא יושג ללא הידברות עמנו. אנו יוצאים למאבק במטרה למנוע את הפגיעה בחקלאות המקומית ולהביא לכך שמחירי המים לחקלאות בישראל יהיו הוגנים ויאפשרו את קיומה של החקלאות".

איתן ברושי, יו"ר ארגון מים לישראל: "צריך קודם כל לחוקק את חוק החקלאות. זה הבסיס שממנו אפשר לצאת למהלכים הבאים. לתשומת לב הממשלה הבאה: תכללו את זה כדרישה בהסכם הקואליציוני, זה התנאי להכל – אחרת לא תהיה חקלאות בישראל.

אני פונה לרשות המים: אין מנוס מלקיים את הדיון הזה כחוק, או אפילו לדחות אותו – ממש לא בוער לחסל את החקלאות. מה שהוצאתם זה פקודה לא חוקית בעליל".

עמית יפרח, מזכ"ל תנועת המושבים: "העלאת מחירי המים תמוטט משקים חקלאיים בכל רחבי הארץ ואף תפגע בענפים שלמים. חקלאי ישראל מספקים תוצרת חקלאית טרייה ואיכותית לתושבים בעת חירום ושגרה כאחד. אנו לא ניתן יד להעלאת מחירי המים לחקלאות".

שי חג'ג' יו"ר מרכז השלטון האזורי וראש המועצה האזורית מרחבים: "נצטרך להיאבק על מחירי המים. יש תכניות להעלות את המחירים, דבר שהחקלאות לא תוכל לשאת.

נילחם בכל דרך כדי להבטיח שמחירי המים לא יעלו, ואף ירדו. נפעל גם לפתיחת משק המים, ממשק סגור למשק פתוח, כמו שקורה היום בתחבורה ובחשמל.

לא ייתכן שכל השקעה בתשתית בתחום המים תמומן על ידי העלאת תעריפי המים לחקלאות. אף אחד לא מדמיין שתושבי אילת ישלמו עבור תשתית החשמל, וכך גם לא ייתכן שהחקלאים הם שיישאו בעלויות. בתשתיות, המדינה היא שצריכה להשקיע ולא החקלאים".

חיים חבלין, מנהל תחום החקלאות בתנועה הקיבוצית, אמר בכנס: "הצלחת המאבק שלנו נגד העלאת מחירי המים תלויה ברובה באיחוד הכוחות בין הארגונים החקלאיים.

 לא ייתכן שכל ארגון חקלאי, חשוב ככל שיהיה, יציג את עצמו כארגון המייצג מול רשות המים ואגף התקציבים במשרד האוצר. התאחדות חקלאי ישראל היא הארגון היציג של כל ארגוני החקלאות, תנועות ההתיישבות והארגונים הכלכליים.

כמו כן התאחדות חקלאי ישראל הוא הארגון החתום על הסכם המים מול האוצר. לפי כך, עלינו להתאחד ולעמוד כחומה בצורה וביחד נהדוף את הגזירות המתרגשות עלינו."

עוד נטלו חלק בכנס: ח"כ רם בן-ברק (יש עתיד), אילן שדה ראש המועצה האזורית מנשה, ד"ר גלית שאול ראשת המועצה האזורית עמק חפר, ד"ר אסף לוי ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר, יעקב בכר יו"ר הארגונים הכלכליים הקיבוציים, אורי דורמן יו"ר החברה לפיתוח הגליל ומשקי גליל עליון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, משיקה את  תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" לשנת 2025. כמדי שנה, התחרות מוקדשת בכל פעם לנושא אחר. הפעם היא תתקיים בסימן הצדעה לחקלאיות  הישראליות ולתרומתן הייחודית לחקלאות ולחברה.
2 דק' קריאה
שיא של 9 שנים בהיקף הנזקים לחקלאות * את עיקר הנזק בשנה החולפת, למעלה מ-118 מיליון ש"ח, ספגו גידולי הירקות ובכללם אבטיח, מלון, תפוחי אדמה וגידולי ירקות לתעשייה משבר האקלים ממשיך לפגוע קשות בחקלאים
3 דק' קריאה
כנס 'ירקות קיץ' מוצלח במיוחד התקיים במרכז לחדשנות ויזמות בחיספין, כחלק ממהלך אסטרטגי להקמת ענף גידול חדש בגולן, שמטרתו לתת מענה למחסור החמור בירקות בשוק הישראלי בחודשי הקיץ. הכנס, שאורגן על ידי היחידה לחקלאות
2 דק' קריאה
רס"ן בן שלי ממושב קדרון נפל בדצמבר 2023 בקרב גבורה בסג'אעייה * משפחתו בחרה להנציח את בן במספר אופנים * היה ברור להם שהנצחה הראויה לאישיותו, אמורה להיות בפעילות ערכית מתמשכת, כגון ליווי חניכים
11 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן