יבול שיא
הרפת והחלב
מסעדת רוטנברג צילום יחצ

פרס המסעדה המצטיינת למסעדת רוטנברג

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

המסעדה של השף יזהר סהר ובת זוגו הילה רונן סהר מקיבוץ אפיקים, זכתה בפרס "המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי"

פסטיבל המטבח הישראלי

פסטיבל המטבח הישראלי, בו נערכו במשך חודש מעל 50 אירועי אוכל ברחבי הארץ, נחתם בשבוע שעבר (שלישי) בטקס פרסי האוכל, במסגרתו הוענקו פרסי מצוינות ב-16 קטגוריות שונות. בפרס הנחשק "המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי" זכתה מסעדת רוטנברג הממוקמת בגשר הישנה. 

המסעדה שוכנת בקרנטינה, ששימשה בעבר תחנה לבדיקת בעלי חיים במעבר הגבול בין האזור שהיה בשליטה צרפתית לאזור בשליטת הבריטים.

המקום שופץ על ידי המועצה לשימור אתרים והפך למסעדה בתחילת שנות האלפיים. בני הזוג סהר מאפיקים קנו את המסעדה ב-2012 ומאז יוצרים בה מטבח יצירתי המבוסס על גידולים מקומיים.

מסעדת רוטנברג

בשונה ממסעדות אחרות, המסעדה קטנה מאד ומיועדת למספר מצומצם של סועדים. התפריט הוא תפריט טעימות, בצהריים מגישים חמש מנות טעימה ובערב 13 מנות.

"אנחנו מגדלים הרבה מחומרי הגלם ועובדים מול קהילה של יצרנים מגדלים". מספרת הילה "זו מסעדה מיוחדת ושונה ואין בה חלוקה רגילה למלצרים וטבחים. יש אצלנו אגרונומית, מחקרים ותהליכים ארוכי טווח. אנחנו פה כמעט עשר שנים, שורדים בשקט, בצניעות, בזהירות. אנחנו לא מאכילים הרבה אנשים וכל לקוח חשוב. המטרה שכל לקוח שנכנס יעבור חוויה מיוחדת".

כמו עסקים אחרים נפגעו גם הם במשבר הקורונה, אך הצליחו לעבור את התקופה "עם תושייה ועם עזרה של המדינה ושל המשפחה. העסקים כבר חזרו לפעילות". 

כמה זמן צריך להזמין מקום מראש בשביל ליהנות מהמסעדה?

לערבים באמצע השבוע כדאי להזמין מספר שבועות מראש. לערבי שישי תתבקשו להזמין מראש מספר חודשים! "הפרס והכתבה דחפו אותנו קדימה".

מסעדת רוטנברג: צילום יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן