יבול שיא
הרפת והחלב
ChatGPT Image May 12, 2026, 10 36 48 PM

משרד החקלאות ומנהלת תקומה ישקיעו 72 מיליוני שקל לשיקום ופיתוח החקלאות בחבל תקומה

2 דק' קריאה

שיתוף:

המהלך ימשיך את תנופת הצמיחה של חקלאות החבל, ישמור על צביונו החקלאי ויחזק את המשקים החקלאיים, המהווים את עמוד השדרה של האזור

מהלך רחב היקף לשיקום ולבנייה מחודשת של חקלאות העוטף יוצא לדרך: לאחר הפגיעה הקשה, משרד החקלאות וביטחון המזון ומנהלת תקומה מפרסמים נוהל תמיכה חדש להשקעות הון בחקלאות ביישובי עוטף עזה (0–7 ק"מ). במסגרת המהלך יוקצו השנה עד 72 מיליון שקלים לשיקום ולהאצת הפעילות החקלאית באזור, שנפגעה קשות בעקבות מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר 2023.

הנוהל החדש כולל סל רחב של כלי תמיכה המותאמים לצרכים שעלו מהשטח: רכישת ציוד חקלאי מתקדם, הקמה ושיקום חממות ובתי צמיחה, שדרוג תשתיות מים והשקיה והטמעת טכנולוגיות חקלאיות חדשניות ומערכות בקרה מתקדמות לניהול הגידולים.

בנוסף, התוכנית כוללת השקעות בתשתיות תומכות ייצור, בהן בתי אריזה, מתקני עיבוד תוצרת חקלאית, חיזוק משקי בעלי חיים כמו רפתות, לולים ודירים, וכן אמצעים להבטחת רציפות תפקודית, כמו גנרטורים וחיבורי חשמל לשטחי גידול מרוחקים.

במשרד החקלאות ובמנהלת תקומה מדגישים כי הנוהל נבנה בהתאם לצרכים שעלו מן השטח ובשיתוף החקלאים עצמם, כדי לאפשר גם למשקים קטנים וגם לגדולים לשוב לפעילות מלאה ואף להתרחב. המהלך הוא חלק מהתוכנית האסטרטגית הרב-שנתית לשיקום חבל תקומה, שהוגדר כאזור מיקוד לאומי, מתוך ההבנה שהחקלאות היא עוגן מרכזי לחוסן הכלכלי והחברתי של האזור.

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "התמיכה מבטאת את המחויבות שלנו לשיקום אמיתי של חבל תקומה. מאחורי כל משק שנפגע יש חקלאים שהוכיחו את עוצמתם לאורך כל המלחמה. התמיכה עוצבה והותאמה לצרכים שעלו מהשטח, כדי לאפשר להם לממש את עצמם ולחזור לפעול באופן מלא. אנחנו מחויבים לאפשר להם לא רק להשתקם, אלא לבנות עתיד חקלאי חזק ובטוח יותר."

ראש מערך חקלאות ותיירות במנהלת תקומה, אסף יצחקי: "זוהי השנה השלישית והאחרונה לאחד מפרויקטי הדגל החשובים שקידמנו לחיזוק חקלאות חבל תקומה. יחד עם משרד החקלאות הובלנו מהלך חסר תקדים: הן בהיקפו – 72 מיליון שקלים מצטרפים ל-200 מיליון שקלים שכבר ניתנו בשנים 2024–2025 – הן במגוון ההשקעות שהוא מאפשר והן בגמישות שניתנה למשקים לבחור בהשקעות הנכונות ביותר עבורם, למען צמיחתם והצלחתם. מהלך זה, יחד עם פעולות רבות נוספות המקודמות במסגרת תוכנית החומש, יבטיח את התבססותה של החקלאות המקומית כעוגן כלכלי והתיישבותי לעשורים רבים קדימה."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

במפגש שולחנות עגולים שיזם אגף חברה וקהילה בתנועת המושבים במושב גיבתון, נסובה השיחה על בני הנוער, הגיל השלישי, מבני ציבור ותשתיות, מעורבות קהילתית ועוד *תמונה ראשית: ערב שולחנות עגולים במושב גיבתון, עם קובי שמואל,
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח: "החיבורים פה, בין מושבים לקיבוצים ובין עמק המעיינות לבית שאן, הם דוגמה ומופת לחברה הישראלית כולה" *תמונה ראשית: ראש המועצה האזורית עמק המעיינות, איתמר מטיאש  כנס ההנהגות השנתי של המועצה האזורית עמק המעיינות התקיים השבוע
2 דק' קריאה
אחרי שמיצתה את זיכרונות האימהות מהלינה המשותפת, אוריין צ'פלין, בת קיבוץ שריד, כתבה ספר ממש לא מורבידי על ה"דולות של המוות". המטרה: "להעלות לסדר היום את העניין של החמצות שאפשר לתקן לפני המוות וכמה
6 דק' קריאה
עם סיומה המוצהר של המלחמה (עד הפעם הבאה), דרושים לנו שיקום וצמיחה. ממוסדות השלטון ומהתקשורת אין למה לצפות, אז טוב שיש לנו חברה אזרחית שבה יש כל מה שאין בשלטון ממבט כללי ביותר, מצבה
3 דק' קריאה
"ההחלטה על תקצוב שיקום למנרה ולניר עוז התקבלה כסמל, וזה מהלך סופר דרמטי ומשמעותי", אומר יו"ר קק"ל אייל אוסטרינסקי בראיון ל"זמן קיבוץ". למה לא יתמוך בהתנחלויות, ומה יעלה בגורל התמיכות בהתיישבות העובדת בעוד שנתיים,
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!