שתי התנגדויות שהוגשו לפרויקט הקמת טורבינות רוח בגלבוע, נדחו לאחרונה על ידי ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבניה. בכך יתאפשר קידומו של הפרויקט, שאמור להתבצע בשלושה אתרים שונים – בקיבוץ עין חרוד יוקמו חמש טורבינות שיפיקו אנרגיה בהספק של עד 25 מגה וואט, חמש טורבינות יוקמו גם בקיבוץ גבע, ועוד שש טורבינות בכפר יחזקאל. בסך הכל 16 טורבינות שיפיקו 80 מגה וואט. על פי הדיווח בכלכליסט השבוע, הטורבינות הרוח יוקמו תוך 12 עד 18 חודש על ידי חברת EDF אנרגיות מתחדשות, שהיא חברת בת של ענקית האנרגיה הצרפתית EDF. עלות ההשקעה המשוערת עומדת על כחצי מיליארד שקל.
בנובמבר 2019 דווח ב"הזמן הירוק" שכ-220 חברות וחברים מתוך כ-300 בקבוצת גבע, חתמו על מסמך ההתנגדות להקמת חוות טורבינות הרוח בשטחי הקיבוץ. ועדת הכלכלה של גבע החליטה בפברואר 2015 לחתום על הסכם עם יזמים פרטיים להקמת חוות הטורבינות. רק ב-2017 כשנודע לחברי הקיבוץ על ההסכם, קמה התנגדות להקמת החווה, התנגדות שהשתלבה במאבק הציבורי נגד הקמת תחנות רוח וגז בכל שטחי מדינת ישראל. מטעמו של עובד נור, ראש המועצה האזורית הגלבוע, שהוא גם יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה הגלבוע, נמסר אז שהמועצה לא מקדמת הקמת תחנות כוח של טורבינות רוח, כיוון שכל יישוב, קיבוץ, מושב או יישוב קהילתי, מחליט בעצמו אם להתקשר עם יזם בנושא הטורבינות.
לתכנית הוגשו כאמור שתי התנגדויות, אחת לגבי מיקום הטורבינות והשנייה ביקשה להקים את הפרויקט בכמה פעימות. שתי ההתנגדויות נדחו. "שילוב חוות הטורבינות באטרקציות התיירותיות-אקולוגיות באזור, יאפשר לפתח אטרקציות ומתקני לינה המבוססים על איכות הסביבה, קיימות ופעילות הקשורה לאנרגיות מתחדשות", נכתב בנימוקי הדחייה.
טורבינות רוח בגלבוע. צילם דוד עינב