מחאת החקלאים "לעצור את החרם הפלסטיני על החקלאות הישראלית." "איך יכול להיות שהרשות הפלסטינית סוגרת את המעברים לסחורות ישראליות וממשלת ישראל שותקת"?
מחאת החקלאים: עשרות חקלאים עלו בתאריך 10.10.19 בשיירת טנדרים ומשאיות לירושלים לכיוון ביתו של ראש הממשלה. החקלאים קוראים לרה"מ להתערב במשבר החמור שנוצר בשבועות האחרונים בעקבות חרם של הרשות הפלסטינים על סחורה ישראלית. ב 25 השנים האחרונות, על רקע הסכמי פריס, היו פתוחים מעברי הגבול לסחורות משני הצדדים. בחודש האחרון החליטה הרשות הפלסטינית בצעד חד צדדי להחרים את הסחורה הישראלית, לסגור את המעברים ולא לאפשר מעבר סחורות ישראליות. מדובר בפגיעה בפרנסתן של כ 500 משפחות שביום אחד איבדו את ההכנסות שלהן ונמצאות במשבר עצום ובהפסדים כספיים של מאות מליוני שקלים למשק הישראלי ולחקלאים. מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור, אמר כי: "המהלך של הרשות הפלסטינאית היינו מלחמה כלכלית שהוכרזה על ישראל. הרשות בונה את עצמה כלכלית על גבם של החקלאים הישראלים. מאות משפחות של חקלאים ישראלים הן אלו שמשלמות את המחיר וזהו מצב בלתי נסבל. אנו מצפים להתערבות מיידית של ראש הממשלה נתניהו כדי שמצב אבסורדי זה ייפסק."
מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אבשלום (אבו) וילן, אמר: "את הסכמי פריז יש לכבד. לא ייתכן מצב בו הצד הפלסטינאי מקבל את חלקו בהסכם ויכול לייבא סחורות כרצונו, בעוד על תוצרת ישראלית מוטל חרם, כתוצאה ממאבק בין סוחרים ופוליטיקאים בתוך הרשות. אנו דורשים ממשלת ישראל לעמוד על כיבוד הסכמי פריז. אין סיבה שמאות חקלאים ישראלים ישלמו על שחיתות ועסקאות אפלות בצד הפלסטינאי".
ישראל (טוטי) בלוך מנהלל, יו"ר מועצת התאחדות מגדלי הבקר, אמר: "לא ייתכן שממשלת ישראל תעמוד מנגד כאשר החקלאות הישראלית קורסת תחת החרם הפלסטינאי. החרם נמשך כבר חודש והממשלה לא עשתה אף צעד אופרטיבי כדי למנוע אותו. בענף הבקר, אותו אני מייצג, נגרמת מפולת של משקים, שתגרום בטווח הארוך לעלייה של מחירי החלב והבשר בישראל, באופן שלא היה כמותו מעולם".