יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 05 29 121400

שאגת הפרדס – מלחמת "שאגת הארי" 2026

2 דק' קריאה

שיתוף:

עבודה בצל המלחמה: הרוח של פרדסני ישראל

אי אפשר לחלוף על פני השבועות האחרונים מבלי להצדיע לכם, המגדלים. העבודה בפרדסים נמשכת במרץ תחת לחץ בלתי פוסק, אזעקות ומתח ביטחוני שאינו פוסח על אף אזור גידול – מהצפון ועד הדרום.

אני רואה אתכם בשטח שומרים על קור רוח וממשיכים לקטוף, לארוז ולשווק. דגש מיוחד ניתן בתקופה זו לשמירה על שלומם וביטחונם של העובדים הזרים שלנו. הם השותפים שלנו למלאכה והדאגה להם – הן ברמה הבטיחותית והן ברמה המורלית – היא חלק בלתי נפרד מהערכים של ענף ההדרים. המחויבות שלכם להמשיך ולספק פרי איכותי לעם ישראל ולעולם, גם כשברקע נשמעים הדי המלחמה, היא תמצית הציונות המודרנית.

הניכויים המותרים עבור מגורי עובדים זרים

בחודשים האחרונים ריכזנו מאמץ כביר בזירה הפרלמנטרית. השתתפתי בשתי ישיבות קריטיות בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, שעסקו באבסורד המתמשך של גובה הניכויים המותרים עבור מגורי עובדים זרים.

הבהרנו לחברי הוועדה ולנציגי הממשלה: המצב הנוכחי, שבו הניכוי המותר לצורך הוצאות מגורים עומד על סכום מקסימלי של כ-440-580 ש"ח בחודש (תלוי באזור הגידול ובעלות המגורים), הוא גזירה מנותקת מהמציאות. בזמן שעלויות החשמל, המים, התחזוקה והארנונה של מבני המגורים בקיבוצים ובמושבים זינקו בעשרות אחוזים, הסכום המותר לניכוי משכר העובד נותר קפוא ומביך.

עמדתנו, בשיתוף עם התאחדות חקלאי ישראל, היא חד-משמעית: לא ייתכן שהמדינה תטיל עלינו את כל נטל התחזוקה והסבסוד של העובדים הזרים. אנו דורשים העלאה מיידית ומשמעותית של תקרת הניכוי, כך שתשקף את עלויות האמת של המגדל. לא ביקשנו להרוויח על גב העובד, ביקשנו להפסיק לסבסד אותו מעבר לשכרו הראוי. התאחדות חקלאי ישראל מובילה כאן קו תקיף שאינו מוכן להתפשר על פירורים – אנו דורשים הכרה בהוצאות המעסיק כפי שהן בשטח, ולא כפי שהן מופיעות בטבלאות אקסל מיושנות בירושלים. העלות הראלית בקירוב 1,800-2,100 ₪ לחודש לעובד.

מבט לעונה הבאה: היעד – מזרח רחוק, מטרה קרובה

למרות הקשיים הנוכחיים, אסור לנו להפסיק לתכנן את העתיד. המטרה האסטרטגית שסימנו לעונה הבאה היא ברורה: חידוש והרחבת קווי השילוח של ענף ההדרים למזרח הרחוק.

השוק במזרח הוא שוק הצמא לאיכות הישראלית ובמיוחד לזני הפרמיום שלנו. אנו פועלים כבר מעכשיו כדי להבטיח שהאונייה של ענף ההדרים תצא לדרך, תוך התגברות על מכשולי הלוגיסטיקה והחרמות. פתיחת נתיבי השיווק הללו היא קריטית ליצירת אלטרנטיבה לשוק האירופי הרווי ולביסוס רווחיות המגדל לטווח הארוך.

חברות וחברים, האתגרים גדולים, אך הרוח של מגדלי ההדרים גדולה מהם. נמשיך לפעול בכל החזיתות – בוועדות הכנסת, בנמלים ובפרדסים – כדי להבטיח שהענף המפואר שלנו ימשיך להוביל את החקלאות הישראלית.

אני מבקש לשלוח לכוחות הביטחון בכל החזיתות – בים, באוויר וביבשה חיבוק חם, ולכם פרדסנים יקרים, שמרו על הקרובים שלכם, עוד מעט נגמרת העונה ונראה את תחילת הפריחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע מקדמת בברכה את "פרויקט יואב": שילוב ייחודי של שירות צבאי משמעותי והכשרה טכנולוגית לצעירים חרדים *תמונה ראשית: צילום: יח"צ המכללה המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בשותפות עם עמותת "דרך
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המלש"שים של קדמה ברמת הנגב כ-60 מועמדים לשנת שירות מכל רחבי הארץ השתתפו ביום חמישי במועצה האזורית רמת נגב ביום הגיבוש הראשון של תנועת "קדמה התיישבות צעירים", לקראת פתיחת שנת הפעילות הבאה.
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הודיה כהן, כלת חידון התנ"ך לשנת 2026. צילום: ברונו שרביט, לע"מ כל הכבוד להודיה כהן, ממושב ניר עקיבא אשר במועצה האזורית מרחבים, שזכתה בתואר הנכסף כלת חידון התנ"ך. הודיה, תלמידת כיתה י"א
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: תלמידי ביה"ס נופים ותושבי המועצה "צועדים לזכרם" הבוקר התקיימה צעדת "צועדים לזכרם" בבית ספר נופים, אשר במועצה האזורית באר טוביה, יחד עם בני משפחותיהם של הנופלים, בוגרי בית הספר, גיבורי ישראל, שנפלו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מטקס יום הזיכרון ביואב. צילום: נגה שדמי ביום ראשון 19.4.26 התקיים בבית הספר צפית שבמועצה אזורית יואב, זו השנה השלישית בפורמט מועצתי, טקס זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במעמד ראש
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הסוסים הטיפוליים יוצרים את המספר 78. צילום: איל דמרי בתוך השקט של שדות עמק אילון התקיים השבוע אירוע יוצא דופן: חוות "רוכבים במרחב הפתוח" במושב כפר שמואל, המהווה בית טיפולי לאוכלוסיות עם
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!