יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2026 02 11 131927

נטיעות לגיבורים  

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: חגיגה של נטיעות בט"ו בשבט במושב שובה. צילום: חיבורים לחקלאות 

בט"ו בשבט, יום ב' 2.2, התקיים במושב שובה שבעוטף עזה אירוע מיוחד ומרגש, "נטיעות לגיבורים". טקס נטיעות שמטרתו להצמיח שורשים באדמה שחוותה כאב. האירוע התקיים בשיתוף ארגון "חיבורים בחקלאות", כחלק מהקמת "יער התחייה", ומתוך רצון להעניק לתושבי העוטף מרחב של תקווה. 

מי שתרם את השטח להקמת היער הוא ד"ר גדליה פנדל, שהפך לסמל של תושייה ואחריות אזרחית בשעות הקשות של ה-7 באוקטובר. במהלך אותו יום פתח סמוך לביתו במושב שובה מתחם להצלת פצועים וטיפול ראשוני, וסייע להציל חיים רבים תחת אש. כעת, יער התחייה מוקם על אדמתו כמיזם קהילתי שיישאר לדורות. 

אל הנטיעות הגיעו תושבי העוטף, מתנדבי ארגון "חיבורים בחקלאות" – זוכת פרס בגין ואות ההתנדבות של ידיעות אחרונות, וגיבורי ישראל, אנשים שפעלו באומץ יוצא דופן ב-7 באוקטובר והצילו חיים. בין המשתתפים היה גם אלרועי מזאקי, לוחם דובדבן, שנכנס לתחנת המשטרה בשדרות במהלך הקרב ולחם בה בגבורה מול מחבלים ותחת סכנת חיים. 

ביער התחייה כל עץ יוקדש לאדם שעשה מעשה מעורר השראה, לא רק לנופלים, אלא גם לשורדים ולמצילים. לצד העצים יוצבו ברקודים שיאפשרו לכל מבקר לקרוא את הסיפור שמאחוריהם. 

ברכיה רוזנברג, מנכ"ל "חיבורים בחקלאות": "מאז פרוץ המלחמה ראינו איך החקלאות בעוטף היא לא רק מקור פרנסה, היא עוגן של חיים. יער התחייה הוא הדרך שלנו לחבק את הקהילה שנפגעה ולתת לה מרחב לצמוח מחדש." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לראשונה שתלו הבוקר התלמידים חסה לליק בבריכות ההידרופוניות בחממת האגרוטק של אדם ואדמה מבית השומר החדש בערבה *תמונה ראשית: צילום: השומר החדש זהו פרויקט ראשון מסוגו, שמחבר בין חינוך, חקלאות מתקדמת, טכנולוגיה וביטחון מזון,
2 דק' קריאה
״מי שמבקש להנהיג את ישראל חייב להציג מדיניות ברורה לעתיד החקלאות. לא ניתן להחליף עצמאות וביטחון מזון״ בנוסף קיימה התאחדות חקלאי ישראל סקר לקראת הבחירות שבחן את עמדות הציבור ביחס לחשיבות החקלאות הישראלית, ביטחון
2 דק' קריאה
תוודאו שאין לכם טרול בטרולי!כדי להגן על הצומח בישראל משרד החקלאות מבהיר: אסור להכניס לישראל סטים של ארבעת המינים ממדינות זרות הסיבה: חשש לחדירת מזיקים שייפגעו בצומח ובחקלאות המקומית • למניעת עוגמת נפש לנוסעים,
2 דק' קריאה
נגיף חדש מקבוצת האורתובוניאווירוסים, המכונה בשלב זה "דמוי שמונדה", זוהה בבקר בכמה מדינות באירופה. ברפתות שנפגעו דווח על חום, אובדן תיאבון, שלשולים וירידה חדה בתנובת החלב. החשש המרכזי נוגע להדבקת עוברים במהלך ההיריון, אך
5 דק' קריאה
האיחוד האירופי הודיע על השעיית יבוא בשר, מוצרי חלב ומוצרים נוספים מן החי מברזיל, לאחר שלא התקבלו ערבויות מספקות לעמידת ענף הבקר בדרישות האירופיות לשימוש באנטיביוטיקה. האיסור עשוי להיות זמני, אך בבריסל מבהירים כי
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!