מאות מחניכי תנועות נוער השומר מבית ‘השומר החדש" החלו הבוקר במשימות שיקום וטיפוח פני העיר הצפונית הנפלאה קריית שמונה וסביבתה
*תמונה ראשית: צילום: השומר החדש
במסגרת מפעל ההנצחה על שמו של סא"ל יוסי יפה ז"ל, החלו מוקדם הבוקר , יום ג׳ 29.9. , מאות מחניכי נוער השומר בשיקום מרחבים ציבוריים בעיר קריית שמונה, סיוע לתושבי העיר בפינוי גזם ועבודות ניקיון ושיקום חזות העיר ועבודות צביעה.
החניכים הגיעו אמש לקריית שמונה וקיימו כבר טיולים באזור , הפעילות של נוער השומר היא בשיתוף השומר החדש , עיריית קריית שמונה וקק״ל.
בין השומר החדש לעיר קריית שמונה קיים חיבור מיוחד , חניכי תנועת הנוער של הארגון כבר התנדבו במהלך שנות המלחמה במספר פעילויות ברחבי העיר וסייעו לתושבים שפונו מבתיהם בשל הנחיות פקע״ר וירי הטילים על העיר ואילו ימים ספורים לפני שכולנו מציינים שלוש שנים לאסון ה-7.10 ומלחמת חרבות ברזל הנוער שלנו הגיע לסייע בעיר שנפגעה קשות במלחמה מירי טילים.
סמנכ״ל חינוך ומיסד השומר החדש און ריפמן : ״מאות חניכים שלנו כבר החלו הבוקר לקחת חלק במשימות שונות בקריית שמונה והכל מתוך שליחות ורצון לסייע לתושביה הנפלאים של קריית שמונה בשיקום חזות העיר וסביבתה. החניכים של נוער השומר ויתרו על חופשת חול המועד משפחתית בארץ או בחו״ל כדי להגיע לקריית שמונה ולסייע לעיר והרוח שהם מביאים איתם מעוררת השראה לכולנו. התושבים כאן פונו מבתיהם במלחמה , חלקם חזרו ומצאו את ביתם שנפגע מטיל , אחרים מצאו את סביבת ביתם נראית שונה לחלוטין. שיתוף הפעולה שלנו עם עיריית קריית שמונה החל עוד בראשית המלחמה , אני רוצה להודות לתושבי העיר שקיבלו אותי בצורה הכי חמה , לעובדי העירייה ולראש העיר אביחי שטרן שעובד איתנו כתף לכתף. אני מבקש לציין כי לצד עבודות השיקום החניכים גם מטיילים באזור , לומדים את מורשת הסביבה וההיסטוריה שלה״.
משימות ההתנדבות יימשכו עד ליום חמישי השבוע.


