יבול שיא
הרפת והחלב
טיפול תזונתי לפרות חלב

בחינת טיפול תזונתי לפרות חלב בתנאי עומס חום, עם שימוש ב-Actisaf

2 דק' קריאה

שיתוף:

בחינת השפעת השימוש באקטיסף (ביוסף) על ביצועי פרות חלב גבוהות תנובה בעונת הקיץ

טיפול תזונתי לפרות חלב, ניסוי זה בחן את השפעת השימוש בשמרים חיים מסוג אקטיסף (ביוסף) על ביצועי פרות חלב בעונת הקיץ. האקטיסף (ביוסף) מכיל שמרים חיים (Saccharomyces cerevisiae) העטופים בשכבת שמרים לא פעילה.

לרוב השימוש בשמרים הוא בתרבית שמרים ושמרים מפורקים ולא בשמרים חיים. השמרים הינם זוללי חמצן וחיידקי הכרס הינם אנארובים, כך רמת חמצן נמוכה עשויה לעודד את התרבות החיידקים בכרס.

בנוסף, מחקרים הצביעו על תרומה של שמרים חיים בייצוב ה-pH ובשיפור פוטנציאל החמצון חיזור בכרס, כמו גם על נעכלות המזון. בניסוי מקדים שבוצע בארץ נמצא יתרון לשימוש באקטיסף (ביוסף) לאחר ההמלטה, כשהמסקנה הייתה כי אקטיסף (ביוסף) עשוי לתרום בעיקר בתנאי עקה.

חומרים ושיטות

הניסוי התבצע ברפת הפרטנית בבית דגן במהלך חודשי הקיץ. 28 פרות ו-14 מבכירות חולקו ל- 2 קבוצות. ביקורת- הפרות קיבלו מנה בסיסית עם תוספת של 100 ג' תירס גרוס.

אקטיסף (ביוסף)- הפרות קיבלו מנה בסיסית עם תוספת של 6 ג' אקטיסף (ביוסף) שעורבב עם 100 ג' תירס גרוס.

תוצאות השימוש באקטיסף

צריכת המזון בקבוצת האקטיסף (ביוסף) הייתה גבוהה ב- 0.6 ק"ג/ליום.יעילות השימוש במזון ליצור ה- FCM 4% בקבוצת האקטיסף (ביוסף) הייתה גבוהה ב-3.7%.

צריכת מזון
צריכת מזון
תנובת חלב
תנובת חלב
תנובת שומן
תנובת שומן

תנובת ויצור החמ"מ, תנובת ה- FCM 4% ותנובת החלבון היו גבוהים יותר בקבוצת האקטיסף (ביוסף).

לסיכום, נראה כי מתן אקטיסף (ביוסף) במנה שיפר את תנובת החלב והשומן, את צריכת המזון ואת יעילות השימוש בו אצל פרות תחת עקת חום.

ביקורות לשימוש ב-Actisaf
ביקורת

בקבוצת האקטיסף (ביוסף)  נמצאו ריכוזים נמוכים יותר של אמוניה בכרס היכולים להעיד על ניצולת גבוהה יותר של חלבון. השיפור ביעילות השימוש במזון לייצור FCM 4% וחמ"מ, מעיד על תפוקה גבוהה יותר עם שימוש באקטיסף (ביוסף) בעונת הקיץ.

מקור – טיפול תזונתי לפרות חלב

U. Moallem, H. Lehrer, L. Livshitz, M. Zachut, and S. Yakoby, 2009. The effects of live yeast supplementation to dairy cows during the hot season on production, feed efficiency, and digestibility. J. Dairy Sci. 92:343–351.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למה עדיף להפריד ולא לחבר ומה משותף לחרדים שנגזל מהם המימון ולקיבוצניקים לאחר הפרטה?   אין לי בפייסבוק חברים מהימין.   גם במציאות שמחוץ לפייסבוק אין לי כאלה, עכשיו שאני חושב על זה.  הסיבה שאין לי
4 דק' קריאה
חבר הכנסת אלון שוסטר מהמחנה הממלכתי, חבר קיבוץ מפלסים, הפך בזמן האחרון למטרה המרכזית של הקואליציה. בראיון מיוחד הוא מסביר למה מפלגת השלטון מסמנת קיבוצניקים, מדוע סיעתו נכנסה לממשלת החירום הלאומית, ומה הוא חושב
הדברים נאמרו ביום עיון מיוחד שהתקיים ביוזמת שולחן הבננות במועצת הצמחים ** בישראל ישנו כיום היקף שטח נטוע של כ-30 אלף דונם בננות הפרוסים בכל רחבי הארץ ומניבים יבול של כ-200 אלף טון בננות
3 דק' קריאה
 שורדי שואה, שורדי שבי, שורדי טבח 7 באוקטובר, משפחות חטופים ומשפחות שכולות לקחו חלק במצעד החיים העולמי ה-37 בין אושוויץ לבירקנאו, לזכר היהודים שנספו בשואה ולכבודם של אלה ששרדו אותה. המשתתפים נשאו דגלי ישראל
3 דק' קריאה
חרפה שכזו עוד לא הייתה בטקס. אסור להחריש * מה לעשות בעזה? שתי אופציות על השולחן  חילול השם גדול ונורא  אוי, אוי, אוי, איזו טעות קשה עשתה מירי רגב בשיבוץ מדליקי המשואות השנה. כותרת
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן