יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 2484533523

טעם 2025 – השקת פיתוחים של מכון וולקני בשוק האיכרים בנמל ת"א

2 דק' קריאה

שיתוף:

שוק האיכרים בנמל תל אביב ארח בפעם הראשונה את מכון וולקני לאירוע ראשון מסוגו ברחבה הצפונית של שוק הנמל,  בו מבקרי השוק טעמו בפעם הראשונה, לפני כולם, את הטעמים החדשים והפיתוחים המרתקים של מכון וולקני, הרבה לפני שהם מגיעים למדפים ונמכרים לקהל הרחב. 

"טעם 2025" הינו אירוע ראשון מסוגו בשוק האיכרים בנמל תל-אביב, המיועד לקהל שבא להריח, לטעום ולהשפיע על האופן שבו חוקרי/ות מכון וולקני מעצבים את המוצרים החקלאיים. במפגש עם  החוקרים קבלו מענה על השאלות והכירו את הטעמים ומוצרי המזון שיימכרו בקרוב ברשתות:

במסגרת הטעמים החדשים, הקהל הוזמן לטעום:

תותי טעם – "תמוז" פוטנציאל לזן מוביל, "אילנית" זן מצטיין בגודל, B4U  תות בטעם ענבים בגרסה משודרגת, זן 509 בטעם מתוק במיוחד המזכיר קינוח. 

הדרים –  קוקי – אשכולית עם מיץ בטעם מתוק, עליזה – האשכולית שנולדה בישראל, הפכה לכוכבת עצומה בחו"ל ובישראל כמעט ואין למצוא אותה. המנדרינות: עינב, תמר, נילי ואורי, נבחרת החלומות של המנדרינות – עתירות טעם, יפות, קליפות וללא זרעים.  איילת – הלימון שמצטיין בכך שאין בו זרעים. 

זעתר (אזוב מצוי) –  זויא – זן שמיועד לאכילה כעלה טרי. הזן מבשר תפיסה חדשה בעולם צמחי התבלין – לא עוד צריכה של תבלינים יבשים ואבקתיים, אלא צריכה שלהם כעלים טריים. 

בוטני בריאות – "עידו" ו"עינת" שני זני בוטן בעלי הרכב שומני ייחודי המזכיר בהרכבו שמן זית.  עם זאת, שומרים על טעם איכותי ופיצוחיות נהדרת. 

שמן זית מודרני – "לביא", "ברנע" ו"אקסל", השילוש הקדוש של שמני הזית המודרניים בישראל הוצגו לטעימה כבלנד לצד זיתים למאכל שטרם יצאו לשוק. 

לחמים מחיטה מסורתית – חורסאן, דיר אללה, כיסרא לובנני ו- קוחלההיו פה לפני 100 שנים ועכשיו עושים "קאמבק" ענק בצורת לחמים. 

 קצת על מכון וולקני

מכון וולקני הוא מוסד המחקר החקלאי הגדול בישראל ואחד מהמובילים בעולם בתחומו. המכון עוסק במחקר ופיתוח פורצי דרך, במטרה לספק לחקלאים פתרונות מתקדמים, להבטיח אספקת מזון איכותית ובריאה לכלל הציבור, ולשמור על חקלאות ישראלית חדשנית, מקיימת ועמידה בפני אתגרי האקלים המשתנים.

חוקרי מכון וולקני מפתחים זנים חדשים של ירקות ופירות, השומרים על איכותם ועמידותם גם בתנאים קשים. המכון מוביל מחקרים בתחום הארכת חיי המדף של תוצרת חקלאית, שיפור טכנולוגיות אחסון וקירור, פיתוח אמצעי הדברה ידידותיים לסביבה ושיטות מתקדמות למיקסום תנובת החלב תוך שמירה על רווחת בעלי החיים. כמו כן, המכון משקיע בפיתוח מיכון חקלאי חדשני, אוטומציה חכמה ושימוש בבינה מלאכותית לצורך חיזוק היעילות החקלאית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוג'ירה יונס, רפרנט ארצי לגידול זית, שה"מ; עצי הזית אמנם ידועים בעמידותם ובכושר הסתגלותם לתנאי אקלים קיצוניים ולקרקעות שוליות, אולם הם זקוקים לחומרי הזנה כדי לממש את מלוא פוטנציאל היבול שלהם. באמצעות הדישון מסופקים
2 דק' קריאה
מתי ניר פרימק מחברת הספר "כשנמר נכנס לחדר" מספרת על החרדות שליוו אותה ועל השיטה המיוחדת, באמצעותה היא עוזרת לאנשים להתמודד עם פחדים בצורה מעצימה * המסר שלה: "הפחד הוא חלק מהחיים, הוא לא
9 דק' קריאה
משה בר-אל, צ'יקו, הגיע ארצה בגיל 3 באוניית המעפילים "עצמאות" – צמח עם המדינה מראשיתה ותרם לביטחונה עד גיל מבוגר * הוא זכה להגשים את משאת נפשו – לחיות במושב ולהיות חקלאי פעיל עד
10 דק' קריאה
בערב מרגש שנערך במושב גיבתון במסגרת פרויקט "בגוף ראשון", שגרירי זיכרון שהוכשרו לספר את סיפורם של שורדי השואה, ריגשו את הקהל * המועצה האזורית ברנר רכשה את ההכשרה וממשיכה ללוות ולתמוך בפרויקט – מפעל
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן