יבול שיא
הרפת והחלב
יצוא אשכוליות אדומות

יצוא האשכוליות האדומות מרקיע שחקים

2 דק' קריאה

שיתוף:

בשנים האחרונות ניכרת תפנית לטובה במחירי האשכוליות האדומות, והעונה שהסתיימה זה עתה (2020/21), הייתה מהטובות אי-פעם. מועצת הצמחים היא שותפה בכירה להישג באמצעות השקעות נכבדות בסך מאות אלפי שקלים

כוכבת מפתיעה: האשכולית האדומה

ענף ההדרים בישראל הוא ענף מוטה ייצוא. לרוב אנחנו שומעים על תפוזים, לימונים, קלמנטינות ויתר ה"כוכבים המוכרים", אבל בעונת ההדרים האחרונה הייתה כוכבת מפתיעה: האשכולית האדומה.

במשך שנים, האשכוליות האדומות נחשבו לפופולאריות מאוד בקרב המגדלים.

מדובר בגידול קל יחסית, עתיר יבול, וכאשר פרי טעים כזה פוגש שוק עם ביקושים גבוהים – החקלאים חוגגים.

במשך שנים נהנו המגדלים הישראלים מרווחיות גבוהה מאוד בענף.

הפרי הישראלי נחשב למוצלח מאוד, לשגשוג האשכוליות האדומות תרמו גם אירועים חיצוניים, כמו התפרצות מחלת ה-Greening בפלורידה, שפגעה בהדרים ונזקי סופת ההוריקן "קתרינה", שהשמידה את יבול האשכוליות האדומות באותה מדינה.

כל אלה הובילו לכך ששטחי הגידול של האשכולית האדומה בישראל גדלו באופן דרמטי, מ-15,000 ל-28,000 דונם.

יצוא האשכוליות האדומות

לדאבוננו, הגלגל התהפך החל משנת 2012, כאשר במשך כמה שנים מחירי האשכוליות האדומות התדרדרו לשפל, סיטואציה שאף הובילה חלק מהמגדלים לעקירת פרדסים, עד כדי כך שבשנת 2018 שטחי האשכוליות האדומות היו 13,600 דונם בלבד.

בשנים האחרונות ניכרת תפנית לטובה במחירי האשכוליות האדומות, והעונה שהסתיימה זה עתה (2020/21), הייתה מהטובות אי-פעם. מועצת הצמחים היא שותפה בכירה להישג ותרמה רבות לפריחה הנוכחית;

המועצה פועלת ומסייעת לפיתוח הייצוא באמצעות השקעות נכבדות בסך מאות אלפי שקלים בפרסום ובפעילות קידום מכירות בעולם, פעילות שנושאת פרי.

יצוא ה"סאן רייז"

בשנים האחרונות המגדלים הישראלים מייצרים כ-65,000 טון אשכוליות אדומות, כאשר 36-40 אלף טון מיוצאים, 20 אלף טון נסחטים למיץ ועוד כ-5,000 טון משווקים בשוק המקומי.

ייצוא ה"סאן רייז", השם המסחרי של האשכוליות האדומות שלנו, מגיע כיום לכ-40 יעדים ברחבי העולם, לרבות סין, יפן, אוסטרליה, ארה"ב, קנדה ורבות נוספות.

בעקבות התוצאות הטובות, אנו רואים נטיעות מחודשות של האשכולית האדומה, ובמפקד הפרדסים 2020 השטח גדל משמעותית וחצה את 16,000 הדונם, כך שאנו צפויים לעלייה בכמות הייצור והיצוא בעונות הקרובות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן