יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2022 09 20 143244

צרוב באש 

2 דק' קריאה

שיתוף:

אסון השריפה בכרמל הופך ליצירת אמנות בתערוכה המשלבת קרמיקה וצילומים של הזוג לאה ונדב שדמי מעין השופט 

איך לוקחים חלקיק של שבר, כמו אסון השריפה בכרמל והופכים אותו ליצירת אמנות? לאה ונדב שדמי מעין השופט עשו זאת בעוצמה בלתי רגילה. בגלריה לאמנות בעין השופט מוצגת תערוכה יפיפייה, שילוב של קרמיקה של האמנית לאה שדמי עם צילומים של נדב ולאה מאסון השריפה בכרמל. צילומי גלדי העץ המפויחים משתלבים בצורה מופלאה עם הטקסטורה שעל כלי החרס. נדב נולד במשמר העמק, נישא ללאה, בת קיבוץ עין השופט ב-1972, שם הקימו השניים את ביתם. לאה  למדה בבצלאל וקיבלה יסודות של עבודה בכלי קרמיקה מהאמנית ג'ין מאיר ויוצרת בקרמיקה כחמישים שנה. לאה מספרת: "השתתפתי בכמה תערוכות ברחבי הארץ אבל זו תערוכה מאוד ייחודית לגבי. גם בגלל שיתוף הפעולה עם בן זוגי לחיים. נדב צילם בכרמל וגם טיפל בכול הנושאים הטכניים הקשורים לבניית התערוכה. יחד יצרנו את התערוכה בגלריה, במבנה ששימש כמקלחת המשותפת בקיבוץ של פעם". 

"אני אישית מאוד מחוברת לטבע" מוסיפה לאה, "הטבע מלווה אותי מתחילת עבודתי בקרמיקה. הנשימה שלי התחילה בטבע וזו ילדותי, החורש, העלים, הם מהווים חלק בלתי נפרד בצורות הנטבעות בכלים. ביקרנו בכרמל  לאחר השריפה, התרשמנו מהצמיחה והפריחה המתחדשת ביער". 

"לאה משיגה אפקטים מיוחדים של פני שטח היצירה באמצעות טכניקת שריפת 'סאגר' (saggr)" כותבת אוצרת התערוכה רותי וינר. "התהליך מסקרן, בשל התוצאות המפתיעות עם הוצאת הכלים מהתנור, שכלואים בו חומרי הבערה. כמעט ואין אפשרות חיזוי ותכנון, ולא ניתן לחזור בשנית על הסימנים המצוירים על הכלי. גם טכניקה שריפת הכלי ב'ראקו', עיטור הכלי בשריפה יפנית מסורתית מן המאה ה-16. העשייה מחוברת ליסודות הטבע: הכלי עטוף בקליפת חרס וכלוא בתוך חומרים אורגניים שמוצמדים אליו: נוצות, מלחים שונים וחומרי בערה. אלה מקרינים עצמם על פני היצירה, שריפתם נעשית בתהליך מהיר וייחודי המבטא החתמת סימני הכלי כסוד עם האש". 

הצילומים של נדב שנעשו לאחר השריפה משלימים את הגוונים של כלי הקרמיקה ונותנים לתערוכה מימד אחר ומרגש. אחת עשרה שנה לאחר השריפה והנה היא ניבטת אלינו בצילומים כאילו רק אתמול התרחשה. 

הגלריה בעין השופט פתוחה בימי שישי בין 11.00-14.00 

ליצירת קשר: לאה טלפון: 7368053- 050  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גם הקור העז של צפון הגולן ואפילו חליבה של לפנות בוקר לא ירתיעו את חברי הגרעין באורטל, שממלאים את שבילי הקיבוץ בחזון ורוח וחולמים על עתיד משותף שם גרעין הבוקרים קיבוץ אורטל, בצפון הגולן.כמה כמה? 22 בני
2 דק' קריאה
שלחנו את ליאם ודור לטיול שישי בוקר במרחבי המועצה האזורית גזר, שמשלב את כל מה שהם אוהבים: קפה ואוכל טוב, סיפור ציוני מעורר השראה שקשור לשורשי המשפחה וקצת מתיקות אמיתית וטבעית  *תמונה ראשית: מכון איילון ברחובות, או אם תרצו "המכבסה". צילום: דני בר 
3 דק' קריאה
השופטת קבעה כי מכירה קמעונאית של עציצים, כדים ואבני נוי במשתלה אינה חקלאות * הנתבע יחויב לפנות את העסקים בתוך 90 יום ולשלם לרמ"י עבור למעלה מעשור של דמי שימוש מסחרי בקרקע חקלאית  בית משפט השלום באשדוד קיבל את תביעת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) נגד
3 דק' קריאה
בית המשפט קבע: "הכתמת שמו של תאגיד יכולה לפגוע במוניטין ובהערכה החברתית שהציבור רוחש לו גם כאשר אינה מסבה לתאגיד נזק כלכלי-מסחרי בטווח הקרוב ובכלל"  בית המשפט העליון, שדן בבקשת רשות ערעור של הזוג יוסף ואיירין גרנות ממושב רמת
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!