יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 525934054

"מים לישראל" בפנייה לשרת הפנים: יש להקטין את חיוב הארנונה על מאגרי המים לחקלאות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

"מים לישראל" המאגדת את אגודות המים לחקלאות בכל רחבי הארץ פנו השבוע במכתב לשרת הפנים איילת שקד. במכתב טענו ראשי מים לישראל כי חיובי ארנונה לא מידתיים מגיעים לכדי איום אסטרטגי על מאגרי המים הנחותים ומי הקולחין לחקלאות.

בשנים האחרונות, עקב פעולות של חלק מהרשויות המקומיות למיקסום גביית הארנונה, הופכת הארנונה  להיות בעיה אסטרטגית עד כדי איום על יכולת קיום של החקלאות וניצול מי הקולחין לחקלאות.

מטבעו מאגר מי קולחין להשקיה תופס שטח של מאות דונמים,  בסקירת רשויות בנושא חיובי ארנונה על המאגרים הגיעו החיובים לעליית תעריף הקולחין ב-500% לעומת תעריף אדמה חקלאית מה שמייקר מאוד את עלות המים לחקלאות.

שלילת היתכנות שימוש במי קולחין בהיותם יקרים יותר ממים שפירים יביאו ליצירת מפגע בהזרמה לים, פגיעה קשה בחקלאות ובמשק המים כולו.

במכתבם כותבים חכ"ל  איתן ברושי, יו"ר האגודה החקלאית השיתופית "מים לישראל" ואורן עמיאל, מנכ"ל האגודה לשרת הפנים הגב' איילת שקד אשר בתוקף היותה שרת הפנים רשאית לשנות או להגביל את סיווג חיובם של מאגרים פתוחים לכל היותר על פי התעריף שנקבע לאדמה חקלאית מעובדת וזאת החל מתקציב שנת 2023.

לדברי מים לישראל : "חשיבות הנושא לעתיד החקלאות והניצול הנכון של מי קולחין מחייב התערבות הממשלה ועל שרת הפנים לטפל בנושא לקראת תקציב 2023.״

במים לישראל פנו בנושא גם לשר החקלאות ורשות המים שאחראית על נושא המים לחקלאות. לדברי מים לישראל: "הממשלה אמרה שהיא רוצה להוריד את מחירי המים לחקלאות ולכן לא ייתכן שמצד אחד יפעלו להוריד את מחירי המים ומהצד השני יאפשרו לרשויות המקומיות להעלות את הארנונה על מים אלו. ולכן יש לקבוע בחוק או בהוראות משרד הפנים שהתעריף המקסימאלי יהיה ארנונה של קרקע חקלאית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה",
9 דק' קריאה
איך ניתן להלבין עבירות בנייה? ומה צריך לדעת כל חקלאי בעל נחלה כדי שיוכל לישון בשקט יהודה טמיר, בעברו חקלאי במושב מישובי צוהר וכיום מנכ"ל חברת נחלת אבות, שהיא החברה הגדולה והוותיקה בישראל הפועלת להסדרה במרחב הכפרי, עונה בבהירות על כל השאלות החשובות הנוגעות להסדרה במרחב הכפרי. "להסדרה,
3 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן