יבול שיא
הרפת והחלב
מועצות אזוריות נגד רפורמה מחירי פירות וירקות מועצה אזורית עמק יזרעאל דרום השרון גזר לב השרון חוף אשקלון

ראשי המועצות האזוריות הכריזו על שביתת אזהרה של המועצות האזוריות ביום א'

3 דק' קריאה

שיתוף:

מתגבשת חזית אחידה של ראשי המועצות האזוריות והחקלאים נגד הרפורמה הרוחבית עליה הכריזו שרי האוצר והחקלאות

במסיבת עיתונאים שהתקיימה אתמול במועצה האזורית רמת נגב, במחאה על הודעת משרדי האוצר והחקלאות לצאת באופן חד צדדי ולהעביר באבחת יד בחוק ההסדרים שינויים בחקלאות, בהם פתיחת המשק לייבוא מזון טרי בעבור נזיד עדשים ואיום על ענף החקלאות, הודיעו ראשי המועצות האזוריות והחקלאים על שביתת אזהרה שתתקיים ביום ראשון הקרוב.

במסיבת העיתונאים השתתפו ראשי ההנהגה החקלאית: שי חג'ג', יו"ר מרכז השלטון האזורי, עמית יפרח, יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, אבו וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, דובי אמיתי, יו"ר התאחדות האיכרים ונשיאות המגזר העסקי – יחד עם ראשי המועצות האזוריות.

ראשי המועצות האזוריות נתנו גב מלא להנהגה החקלאית והכריזו על שביתת אזהרה ביום א הקרוב לאחר שהצביעו פה אחד לשבות באסיפה הכללית של מרכז השלטון האזורי המייצג את 54 המועצות האזוריות מכל הארץ, מהגולן ועד חבל אילות.  יו"ר נשיאות המגזר העסקי הכריז כי לא תהיה עסקת חבילה במשק אם החליטו ללכת על החקלאות ועל המגזר העסקי על הראש.

עוד הודיעו ראשי המועצות האזוריות וראשי ההנהגה החקלאית כי מדובר בצעד ראשון וכי אם לא יגיעו להבנות ירחיבו את המחאות.

שי חג'ג' יו"ר מרכז השלטון האזורי וראש המועצה האזורית מרחבים: "ישראל חייבת לייצר לעצמה מזון טרי. הדרך היחידה להתמודד עם חרמות של חברות ענק נגד ישראל היא עצמאות בייצור המזון הטרי, אחרת זה חוסר אחריות, ואנחנו לא נאפשר זאת."

"כמה טוב שהחליטה הממשלה להתפיל מים בעצמה ולהיות מסוגלת לייצר לעצמה את מי השתיה ולא הסתמכה על טורקיה. אתמול זה גלידה מחר זה ירקות טריים. לא נוותר על הבריאות ונדאג שתמיד יהיה כאן שפע בריא וטעם משובח. לכן, היום באסיפה הכללית של מרכז השלטון האזורי הצביעו ראשי המועצות האזוריות פה אחד על שביתת אזהרה במועצות ביום א הקרוב."

יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח על ההחלטה החד צדדית של משרד החקלאות ומשרד האוצר: ״כשהוקמה הממשלה הנוכחית הצהיר ראש הממשלה שמדובר בממשלת קורונה שתתעסק בקורונה ולא בשינויים קיצוניים כפי שעוסקים באוצר במסגרת חוק ההסדרים."

"במידה וייושמו תכניות האוצר, המשמעות היא שמדינת ישראל קיבלה החלטה שהיא לא רוצה שאזרחיה יאכלו פירות מרמת הגולן,  עגבניות מעוטף עזה וביצים מגבול הלבנון. זוהי פגיעה אנושה בחקלאות הישראלית. אנחנו בחזית אחיזה ניאבק למען חקלאות ישראלית, למען חקלאי ישראל לדורות הבאים."

אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל: "מדובר במהלך שישמיד את החקלאות הישראלית. בכל העולם, בכל פעם שהלכו על מהלך שכזה, שלא תמיד הוכיח את עצמו, נתנו ארכה של מספר שנים להתארגנות, הן של המדינה והן של החקלאים."

"רק אצלנו ממציאים את הגלגל בכל יום מחדש, ומנחיתים רפורמה מהיום למחר. העלות של המהלך מוערכת בכ-3 מיליארד ש"ח בשנה, והסכום עליו מדבר משרד האוצר כ'תמיכה בחקלאים' הוא לעג לרש ויריקה בפניהם של החקלאים."

"כך גם לגבי העלאת המיסים על ההתיישבות העובדת, המהווה כ-90% מחקלאי ישראל. צבר הגזירות שניתכות על החקלאים, ימחק באופן מיידי ענפים שלמים וימוטט את החקלאות הישראלית."

"גם הכוונה להעביר את האגף להגנת החי והצומח למשרד הכלכלה, משול להעברת החלטות רפואיות בבי"ח לידי צוות כלכלנים. אני קורא לשרי האוצר והחקלאות לשקול שוב את הרפורמה, שבמתווה הנוכחי שלה תגרום נזק עצום."

ראשת מועצת עמק חפר, ד"ר גלית שאול: "אני מאמינה שעלי ועל חבריי ראשי המועצות האזוריות לפעול לחיזוק החקלאות הישראלית, לא רק מתוך דאגה קיומית לפרנסתם והישרדותם הכלכלית של החקלאיות והחקלאים בישראל, אלא גם מתוך חשיבה על ההיבט התזונתי של אזרחיות ואזרחי ישראלית ועל מנת שנוכל לשמור על השטחים הפתוחים הנרחבים במרחב הכפרי מאיומי הנדל"ן. החקלאות שומרת עלינו יותר ממה שאנחנו שומרים עליה.

"עלינו להיות מעורבים בעיצוב המדיניות של משרד החקלאות, ולפעול ללא לאות לחיזוק ותמיכה בענף החקלאות בישראל. לטובת החקלאים, לטובת הכלכלה הישראלית ולטובת כלל אזרחי ישראל.  ביחד עם מרכז השלטון האזורי, הרשויות במרחב הכפרי, ארגוני ההתיישבות וארגוני החקלאות, נמשיך לעשות הכל כדי לבטל את ההחלטה האיומה של משרד האוצר והחקלאות, שמשמעותה היא חיסול החקלאות בישראל."

ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל: "תכנית משרד האוצר לרפורמה בחקלאות שהוצגה אתמול (21.7.21), עתידה להמית חורבן על החקלאות בישראל, שתיכחד לחלוטין באם רפורמה זו תאושר."

"הרי כבר הוכח כי הורדת מכסים על ייבוא תוצרת חקלאית, אינה מוזילה את המחיר הסופי לצרכן, אך תמשיך למלא את כיסיהם של הטייקונים בעלי רשתות השיווק והיבואנים."

"אנו החקלאים, מגדלי הפירות, הממוקמים בגבולות המדינה, קוראים לכבוד שרי האוצר והחקלאות, לא להיות אלו החתומים על גזר דין מוות למפעל הציוני החקלאי, המהווה את שכבת המגן הראשונה לביטחון התזונתי של תושבי המדינה ושמירה על גבולותיה בעיבוד השטחים החקלאיים מצפון ועד דרום, חובת המדינה לעודד את חקלאיה במדינת ישראל- ולא את חקלאי טורקיה, או פולין."

"ה'מתנה' כביכול, שמציע האוצר בתכנית בדמות 'תמיכה תקציבית ישירה' הינה לעג לרש. אין אנו רוצים בהבטחות ומתנות, אלא רק לעבד את האדמות החקלאיות ולספק לתושבי המדינה תוצרת חקלאית בריאה."

"מוטי אלקבץ, מזכיר ארגון מגדלי העופות בישראל, מסר כי: ״ענף ההטלה בישראל מהווה מקור פרנסה עיקרי במושבי גבול הצפון ברוב המקרים מקור פרנסה יחיד."

"הענף מפרנס מעל 3,000 משפחות באופן ישיר ועוד כ-1,000 משפחות תומכות ענף. מעל 2,000 משפחות מכלל המגדלים חיים במושבים בגבול הלבנון. מושבים אלו יושבו בשנות ה- 50 בשליחות המדינה."

"רובם ככולם בני עדות המזרח וענף ההטלה כאמור מהווה מקור פרנסה יחיד עבורם. מושבי הצפון מהווים את קו ההגנה האזרחי מול החיזבאללה. לא ניתן לליברמן , לפקידי האוצר ולשר החקלאות עודד פורר , לפורר ולרסק את יישובי הצפון."

"את מה שהחיזבאללה מנסה לעשות שנים רבות, עושה ליברמן באיבחת סכין. החלטתו האומללה של ליברמן, בנוסף לחיסול ההתיישבות בגבול הלבנון, תגדיל את הרווחים הקמעונאים ותעשיר יבואנים תאווי בצע. החלטה זו לא תוריד אגורה אחת לצרכן בדומה לדגים הטריים, הטונה ועוד מוצרים ותוביל אוכלוסייה שלמה לחיי עוני. אנו נערכים למאבק על קיומנו שלא נראה שנים במדינת ישראל."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול משק החשמל בקיבוצים הפך למורכב במיוחד והוא כולל אחריות על רכישת חשמל ומכירתו, גביית תשלומים, תחזוקת תשתיות והיכרות עם הרגולציה המשתנה  * חברת משקי רם, שפועלת בכ-40 קיבוצים, מתמחה בכך ותוכל ולחסוך לכם
3 דק' קריאה
הצלם הבינלאומי נפתלי הילגר מגן-נר שבגלבוע נוסע ברחבי העולם, מגלה תרבויות לא ידועות ומצלם נופים ואנשים * בתמונותיו ניכרים סקרנות, רגישות והקשר האנושי שהוא ניחן בהם * מאז ה-7 באוקטובר הוא מקדיש חלק מזמנו
9 דק' קריאה
על הגדות פסח בהתיישבות העובדת  סדר הפסח הוא הטקס הביתי-משפחתי החשוב ביותר בשנה. לאורך ההיסטוריה קיימו אותו בארץ ובגולה, גם בתנאים קשים ובלתי אפשריים כמעט. העיסוק המרכזי הוא קריאה בהגדה של פסח. במאות השלוש-עשרה
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן