יבול שיא
הרפת והחלב
5 סוכנת יהודית

מזכ״ל התנועה הקיבוצית מונה לחבר הנאמנים של הסוכנות היהודית: ״עת לחזק את העם היהודי, הציונות וההתיישבות״

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית כולל 120 נציגים מכל העולם, מתווה את מדיניות הארגון ואחראי על ניהול התקציב. דרור מורג, סגן יו״ר ההסתדרות הציונית העולמית: ״חשוב מאוד שמזכ״ל התנועה הקיבוצית יהיה חבר באחד הפורמים החשובים״

מזכ״ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה, מונה לחבר הנאמנים של הסוכנות היהודית, מהארגונים הגדולים והחשובים בעם היהודי.

חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית כולל 120 נציגים מכל העולם, 60 נציגים של ההסתדרות הציונית ו-60 נציגים של הפדרציות היהודית.

חבר הנאמנים מתווה את מדיניות הארגון, אחראי על ניהול התקציב ומפקח על פעולות הסוכנות.

שמחה נבחר לכהן בחבר הנאמנים מטעם סיעת UPZ – The Union of Progressive Zionists (איגוד הציונים הפרוגרסיביים), אשר דרור מורג עומד בראשה.

דרור מורג, סגן יו״ר ההסתדרות הציונית העולמית אומר: ״אני שמח להודיע שאתמול נבחר ליאור שמחה לחבר הנאמנים של הסוכנות היהודית ויכהן בתפקיד בשנים הקרובות.

״היה לי חשוב מאוד שמזכ״ל התנועה הקיבוצית יהיה חבר באחד הפורמים החשובים ביותר של העם היהודי לטובת ההכרה בפעילותה החשובה והקריטית של התנועה הקיבוצית להתיישבות, לעם היהודי ולציונות. על מנת שיהודי העולם יכירו בחשיבות התנועה ויתמכו בה.

״ליאור שמחה הוא מנהיג חשוב בציבוריות הישראלית״, אומר מורג, ״עומדות לו זכויות רבות על פעילותו בשנים האחרונות – בייחוד מאז 7 באוקטובר – ועל השבתה של התנועה הקיבוצית למקומה הראוי כפרויקט החשוב ביותר בהיסטוריה הציונית״.

״לסוכנות היהודית חשיבות מכרעת לקיומם של העם היהודי, הציונות וההתיישבות בייחוד בעת הזו״, אומר ליאור שמחה, מזכ״ל התנועה הקיבוצית, ״על הסוכנות לפעול לעלייתם של מיליון יהודים בשנים הבאות ולחזק ולהדק את הקשר בין ישראל והתפוצות. אני גאה להיות שליח התנועה הקיבוצית באחד הארגונים החשובים בעם היהודי״.

בעקבות 7 באוקטובר חיזקה הסוכנות היהודית את פעילותה בישראל. הסוכנות הקימה קרן חירום לנפגעי המלחמה וגייסה מאות מיליוני שקלים לטובת מענקים למשפחות שנפגעו, סיוע למפונים, תמיכה ברשויות וביישובים ומימון תכניות לשיקום וחוסן קהילתיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רם שפע, בן וחבר קיבוץ גבעת חיים איחוד, מתמודד ברשימת הדמוקרטים, בשאיפה לכהן כשר או לפחות כחבר כנסת בכנסת הבאה. על לקחי הכישלון מהבחירות הקודמות, המשבר סביב מינוי נציג הקיבוצים לקק"ל וההבדל בין ממלכתיות
7 דק' קריאה
״השאלה היא לא איך בונים מערכת חינוך, אלא איך בונים קיבוץ, קהילה ובני אדם עם משמעות, ולחינוך חלק מרכזי בכך״ אמרה בן אברהם. בישיבה מיוחדת שקיימה המועצה עמדו נציגי המועצה דקת דומייה וקראו ״יזכור״
מפלגת הדמוקרטים פרסמה את רשימת 51 המתמודדים בבחירות המקדימות שיערכו ב-20 ביולי. יותר מ-85 אלף ישראלים כבר התפקדו למפלגה ויוכלו להשפיע על הרשימה *תמונה ראשית: יאיר גולן יו"ר הדמוקרטים. צילום: ליזי שאנן, מתוך אתר פיקיוויקי  מפלגת הדמוקרטים
2 דק' קריאה
יום האלף לטבח 7 באוקטובר צוין באירועים במוקדים שונים ברחבי הארץ החל מהשעה 6:29. מאות השתתפו בעצרת שנערכה בצומת הקשתות בשער הנגב *תמונה ראשית: העצרת בצומת הקשתות. צילום: ארז וולך  בסימן 1,000 ימים של
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!