יבול שיא
הרפת והחלב
פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 צ. סטודיו A 1

30 שנה לפסטיבל ימי ענף הזית  

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 שנה לקיומו. צילום: יח"צ 

פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והטוב בגליל, חוזר בעוצמה רבה אחרי שנתיים ומציין שלושים שנה של מסורת, שלושים שנה של ארומה בימי המסיק, שלושים שנה של חיבורים אנושיים מרגשים בין תרבויות, משפחות ומבקרים מרחבי הארץ. 

הזדמנות נפלאה להצפין לגליל ולקחת חלק במסע חווייתי אל הלב הפועם של החקלאות המסורתית והמתקדמת בגליל, אתרי התיירות, המסעדות ומרכזי המבקרים: טעימות שמני הזית האיכותיים, ביקור בבתי בד אותנטיים, השתתפות בפעילויות לכל המשפחה, הופעות חיות, סדנאות, סיורים ואירוח ביתי וחם כמו שרק בגליל ניתן לחוות. מפגש עם יצרנים מקומיים, טעמים מסורתיים לצד חדשנות קולינרית, שכנות טובה ותרבויות מגוונות הפועמות יחד – כולם פותחים דלת ולב בשיא עונת המסיק. 

במהלך הפסטיבל יתקיימו גם שני כנסים מיוחדים בנושא הזית: כנס בינלאומי בעילבון, בהשתתפות מומחי שמן זית מיוון וכנס מקצועי במכללה האקדמית תל חי. פתיחת החגיגות התקיימה בעיר מע'אר ביום חמישי שעבר, ובהמשך התקיימו בעיר פעילויות לאורך כל סוף השבוע. זו לא עוד חגיגה – זו דרך חיים. טעמים, ריחות, סיפורים ואנשים, סביב עץ אחד שמאחד את כולנו – עץ הזית. 

מוסיפים טעם לחגיגות המסיק בגליל – 30 שנה של מצוינות - פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30, בהובלת הרשות לפיתוח הגליל, המשרד לפיתוח הנגב הגליל והחוסן הלאומי, ענף הזית במועצת הצמחים, אשכולות רשויות הגליל, משרד התיירות, ריסטארט לגליל מבית רוח הגליל מיסודה של רעיה שטראוס, קק"ל, תיירנים, חקלאים ושותפים רבים שחברו יחד לקיום הפסטיבל. 

הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 30.10.25 ועד 22.11.25 ויתפרש על פני עשרות יישובים בגליל, בגולן ובעמקים. לאתר הפסטיבל והרשמה לאירועים השונים : https://zait.galil.gov.il/ 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

במסגרת המפעל השנתי להנצחת יוסי יפה, מפקד סיירת הצנחנים שבעת מילוי תפקידו, מאות חניכים מכל רחבי הארץ הגיעו לאתרי העבודות בלכיש לסייע למשקים חקלאיים, לטייל בשבילים ונחלים, לשקם יער ולשפץ אנדרטאות *תמונה ראשית: בני
< 1 דק' קריאה
אין ולא היה מצב דומה בתולדות המדינה, בו האויבים מבפנים עשו יד אחת עם האויבים מבחוץ להשמיד את החברה הישראלית, ולא היה מצב דומה בתולדות המדינה שהאויבים מבפנים היו חברי הממשלה של המדינה הזו.
4 דק' קריאה
יומן מסע שכתבה וצילמה ענת זיסוביץ חריט מקיבוץ יפתח. מהפינוי למלון מול הכנרת, עד השיבה הביתה, עם הדלתות שנסגרו ואלו שנפתחו *תמונה ראשית: מרפסת המלון, 18.10.23. צילום: ענת זיסוביץ חריט  דלת ראשונה: 65 מוקדש
שלוש שנים לטבח 7 באוקטובר, תמונת מצב של קיבוצי הנגב המערבי מציגה שיעורי שיבה מרשימים, מאמצי שיקום נרחבים וקליטת משפחות וצעירים. לצד האופטימיות וההבטחה לעתיד, בקיבוצים עדיין מתמודדים עם צלקות המלחמה ועם החשש שהאסון
7 דק' קריאה
פוסט קצר בשם "בית מרקחת לחיבוקים" הוביל את נעה חוברה מסופה, ששכלה את עדו בעלה ב-7.10, להתחיל לכתוב כדי לפרוק. כך נולדה עֹמֶר אטיאס – אלמנה לא סטנדרטית. היוצרת הגאה, הכנה והמפוחדת שלה, לא
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!